Moderne tuin met luxe guest house

Knops Tuindesign

Knops Tuindesign ontwerpt en realiseert exclusieve tuinen door heel Nederland en België. In ieder project wordt gezocht naar de juiste balans tussen de eisen van de klant en de randvoorwaarden van de omgeving. Hierdoor worden de meest spraakmakende projecten realiteit. Ook voor deze opdrachtgevers wisten ze de tuin om te toveren tot een prachtplaatje. Zij wensten een moderne tuin met een minimalistische uitstraling. Daarom werd gekozen voor een sober materialenpalet om het gewenste gevoel te benadrukken en eenheid in het tuinontwerp te creëren. Het eindresultaat is werkelijk adembenemend.  

Een doordacht lijnenspel 

Wanneer je de moderne tuin betreedt valt het strakke lijnenspel direct op. Zichtlijnen werden doorgetrokken en vormen de rode draad van het ontwerp. De langgerekte trap in het zwembad sluit bijvoorbeeld naadloos aan bij de strakke lijnen die het ontwerp vormen. Daarnaast wordt deze lijnvoering nog meer benadrukt door de leibomen en grote potten met planten. Om hier mee te breken werd voldoende groen toegevoegd in de vorm van weelderige beplanting. Meerstammige bomen en haagwolken hebben een verzachtende factor in het geheel. De watervalelementen aan de rand van het zwembad zorgen voor een bijzonder effect.  

De luxe guest house  

Achter het zwembad is een luxe guest house gesitueerd. Deze werd ook ontworpen door Knops Tuindesign en is werkelijk van alle gemakken voorzien. Er is ruimte gecreëerd voor een bar met een bartafel, een werkplek, een slaapkamer en een kelder. Hierdoor hebben vrienden en familie altijd een plek bij de opdrachtgevers thuis. Een gemetselde muur in het buitenverblijf breekt de ruimtes op. Hier werden twee gashaarden in geplaatst, die bijdragen aan de beoogde warme ambiance. Bovendien kijkt de vide uit over de prachtige moderne tuin, waardoor er optimaal van genoten kan worden. Kortom, deze tuin is voor ieder wat wils.  

Editor: Media team

Datum: 21-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redachtie The Art of Living

Fotografie: Knops Tuindesign