Moderne tuin met luxe poolhouse

Sparq Tuinen

Deze achtertuin was toe aan een nieuw ontwerp. De buxushagen en oude klinkers waren gedateerd, maar ook de bewoners kregen andere wensen met betrekking tot de buitenruimte. Zij wilden graag een wellnesstuin met een zwembad, een poolhouse en een sauna. Dit leek hen een flinke uitdaging en daarom besloten zij de hulp van een expert in te schakelen; Sparq Tuinen. Het bedrijf ontwierp een compleet nieuwe tuin, waarin alle wensen van de opdrachtgevers vertegenwoordigd zijn. Alleen de oude hagen bleven staan, maar verder ging alles volledig op schop.  

Luxe poolhouse 

Het zwembad is het hart van de tuin. Hij is in het letterlijk in het midden gesitueerd en zijn vlonder leidt je naar de poolhouse. Vanuit de poolhouse heb je prachtig zicht over de tuin en al het moois dat het te bieden heeft. Het heerlijke terras vangt de late avondzon en biedt voldoende ruimte om tot in de late uren nog steeds van de buitenruimte te genieten. Er werden dan ook een houthaard en een heater geïnstalleerd. De poolhouse weet hierdoor de opdrachtgevers uit huis te trekken en hen de mooie tuin in te lokken.  

Weelderige beplanting 

Het tuinontwerp is veelal strak. Deze strakke belijningen vormen een mooi contrast met de weelderige beplanting. De bloeiende borders garanderen een enorme seizoensbeleving. Echinacea’s en siergrassen stelen de show in de zomerperiode en de grillige meerstammige bomen zijn de sfeermakers in de winter.  

Nieuwe achtergevel 

Behalve een nieuwe moderne tuin werd door Sparq Tuinen ook een volledig nieuwe achtergevel ontworpen. De muren van de gevel, de schuur van de buren en de tuinmuur werden opnieuw in een witte kleur gestuukt. De kozijnen kregen een antraciet kleur en het boeiboord werd betimmerd met red Cedar latten. Dit lattenwerk komt ook terug in het poolhouse waardoor de schitterende woning en de mooie tuin met elkaar verbonden zijn. Het werd een smaakvol en harmonieus geheel.  

Editor: Media team

Datum: 26-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Sparq Tuinen