Moderne tuin met prachtige sierbestrating 

MBI

Deze moderne tuin is een echte blikvanger. Dat ontdekten de opdrachtgevers al snel. Ze hebben namelijk al veel complimenten over het fantastische tuinontwerp in ontvangst mogen nemen. Echter, gaat er achter de overduidelijke esthetica een zorgvuldig doorgedacht plan schuil. Dit plan sluit compleet aan bij de wensen van de opdrachtgevers. Zij wilden graag ruimte voor voldoende groen en duurzame materialen moesten de hoofdrol gaan spelen. Een andere eis was een tuin met een onderhoudsvriendelijk karakter voor optimaal gemak. Deze wensen vormde de basis voor een fantastisch modern ontwerp, waar MBI onderdeel van werd. Zij leverden namelijk de sierbestrating. 

Moderne tuin, groen, tuinontwerp, tuin vloer, The Art Of Living

Spelen met contrasten 

Het uitgangspunt voor deze moderne tuin was; ‘spelen met contrasten’. Een voorbeeld van zo’n contrast zijn de onderhoudsvriendelijke tegels, van MBI, met een houtlook design. Deze werden gecombineerd met de strakke polyester wanden van de overkapping. Door voor tegels met een houtlook te kiezen werd voorkomen dat de vlonder groen uit zou slaan. De tegels zijn namelijk goed schoon te maken en hebben daardoor ook een lange levensduur.  

Kleurgebruik 

Ook over kleurgebruik werd goed nagedacht. Alle kleuren moesten complementair of contrasterend aan elkaar zijn. Pas nadat één kleur zorgvuldig gekozen was, werd de andere gekozen. Op deze manier kwam het kleurenpalet voor het terras, dat zich aan het huis grenst, tot stand. Dezelfde tegels, die al eerder werden gebruikt, werden ook voor dit terras gebruikt. Maar dit keer koos men voor een complementaire kleur die zich mooi laat combineren met het groen van het bordes.  

 

Klinkerpaden 

MBI heeft niet alleen de terrassen voorzien van prachtige sierbestrating, maar door de hele tuin heen vind je sfeervolle klinkerpaden. Deze maken een vrije toegang naar zitjes en zonneplekjes in de tuin bereikbaar. Opnieuw werd gekozen voor materialen die mooi in lijn zijn met het karakter van de tuin. De sierbestrating past perfect bij deze moderne tuin, maar MBI heeft ook passende sierbestrating voor andere tuinontwerpen. Ze denken graag met je mee om tot een passend resultaat te komen.  

Editor: Media team

Datum: 17-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: MBI