Moderne tuin met zwembad als nieuwe setting

Sparq Tuinen

Met de wens om een zwembad in te passen, moest deze achtertuin volledig op zijn kop. In de uitgangssituatie was er een verouderde tuin met een wirwar een plantvakjes en nauwelijks plaats om te zitten. Kinderen en kleinkinderen komen graag langs, dus het werd tijd om ruimte te maken! Door het zwembad een centrale plek te geven in de tuin, is het naast een fantastische plek voor vertier ook een esthetische toevoeging geworden. Het zwembad domineert, maar ook de rest van de tuin mag er zeker wezen. Een moderne tuin als deze kenmerkt zich door een interessant lijnenspel, waardoor de rest van de tuin introvert gehouden kan worden. Sparq tuinen liet ons deze tuin zien en vertelde ons er graag meer over. 

moderne tuin, Sparq tuinen, The Art of Living

Diverse stijlvolle zitplaatsen 

In de nieuwe setting zijn meerdere fijne plekken waar je lekker kunt tafelen, eindeloos kunt borrelen of na het zwemmen heerlijk kunt luieren in een lui ligbed. Om een fraaie balans te creëren zijn diverse element van hout toegevoegd. Dit warm ogende materiaal combineert goed met de luxe uitstraling van de keramische tegels. De randen van het zwembad zijn in dezelfde steensoort uitgevoerd, om een zo rustig mogelijk beeld te krijgen.  

Eén met de omgeving 

Door de erfgrenzen in groen uit te voeren, loopt deze tuin naadloos over in het groen van de omgeving. Hierdoor lijkt deze tuin veel groter dan hij in werkelijkheid is. Diepte wordt ook gemaakt door meerstammige Catalpa’s met licht blad toe te passen tegen de donkerbladige achtergrond van de eiken. Losse plantgroepen verzachten de strakke opzet van het tuinontwerp. Moderne tuinarchitectuur met losse, weelderig beplanting: de signatuur van Sparq! 

Editor: Media team

Datum: 03-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp

Fotografie: Stan de Haas