Moderne tuin omringt door water

Knops Tuindesign

Een villa met een grote tuin omringt door water is de basis van dit tuinontwerp. Knops Tuindesign gaat hier natuurlijk meteen mee aan de slag. De liefde die de opdrachtgevers hebben voor water kan je duidelijk terugzien in de tuin in de vorm van verschillende waterelementen. Een langwerpige overloopspiegelvijver scheidt de tuin: aan de ene zijde het overloopzwembad met een fantastisch uitzicht, aan de andere zijde kan je genieten in de jacuzzi.

Knops Tuindesign, The Art of Living

Entree  

De tuin kan enkel betreden worden via de brug aan de voorzijde van de woning. De unieke schuifpoort maakt  de statige entree weer levendig. Als je door de poort bent, loop je meteen de ruime oprit op. Deze is aangekleed met wintergroene haagwolken, meerstammig bomen en aardwerke potten.  

Knops Tuindesign, The Art of Living

Tuinontwerp met spiegelvijver 

Aan de achterzijde verstrekt een lange overloop spiegelvijver het zicht op het achterliggende landschap. Het kader van bomen en groen versterken deze zichtlijn. Dit is het pronkstuk van de tuin. Je ogen vallen er meteen op. Het ander pronkstuk van deze tuin is het grote overloopzwembad. Vanaf het vlonderterras bij het bad is er wederom een prachtig uitzicht over de weilanden. In het verlengde van het zwembad bevindt zich een tweede waterelement met grote potten die op het water lijken te zweven. De witte muur met speelse verdeling biedt een ideale achtergrond voor de potten.  

Aan het einde van de spiegelvijver bevinden zich nog twee terrassen aan het water die voldoende ruimte bieden om te ontspannen. Daarnaast maakt de jacuzzi deze tuin helemaal af. 

Editor: Media team

Datum: 25-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Online redactie The Art of Living

Fotografie: Knops Tuindesign