Stoop Tuinen, moderne tuin, architectuur

  • Stoop Tuinen
  • Spegelt 40
  • 5674 CD Nuenen

Moderne tuin | Stoop Tuinen 

De prachtige veranda binnen dit tuinontwerp is een echte aandachtstrekker. Dit prachtige bijgebouw ligt aan de rand van de tuin, maar trekt alle aandacht naar zich toe. Deze multifunctionele overkapping biedt ruimte tot relaxen, tv-kijken, barbecueën en urenlang borrelen. De ruimte blijft vrij van regenval, waardoor je de kussens van de loungeset ook lekker kan laten liggen. Vanuit de veranda heb je volledig zicht op de moderne tuin, met veel beplanting en een strak waterelement. 

Veel ruimte

Het is een heerlijke tuin om in te zitten, zowel op het ruime eetterras als onder de sfeervolle veranda. De eettafel met acht stoelen sluit aan op de keuken van het woonhuis. Een prachtige rechthoek van moderne keramische tegels biedt ruimte aan wel acht tot tien personen. De parasol is keurig ondergronds verankerd en kan in alle gewenste standen worden gezet. 

Stoop Tuinen, moderne tuin, architectuur

Gebruiksgemak

De keramische tegels in deze moderne tuin vind je ook terug onder het overdekte terras. Deze veranda is opgetrokken uit stukwerk muren van Luxcom in de kleur antraciet. Het houtwerk geeft veel sfeer en bestaat uit smalle latjes van Red Ceder. Om tot in de late uurtjes buiten te kunnen zitten is een haard op gas aangelegd. In het plafond zijn twee infrarood warmtestralers opgenomen. 

Aankleding

De beide terrassen binnen deze moderne tuin zijn verbonden door een langwerpige vijver, die wordt geflankeerd door kleurrijke borders. Deze borders zijn aangeplant met vaste planten en siergrassen. Op de foto bloeien Salvia, Nepeta, Alchemilla en Astrantia. De zichtlijn komt uit op een karakteristiek waterspel. In het zwart gestuukte blok is een rvs lip gelegd waaruit water de vijver in stroomt. Op het blok staat meestal een leuk schaal of bloemstuk. De grote beuk achterin deze tuin is al jaren een echte sfeermaker. Deze boom wordt ’s avonds schitterend aangelicht door een grote LEDspot die in het split is ingegraven.  

Stoop Tuinen, moderne tuin, architectuur

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Stoop Tuinen

____

____

Meer projecten van Stoop Tuinen zien?


Web editor: Media team     |

Datum: 14 | sep | 2020


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media