previous arrow
next arrow
Slider

Moderne verbouwing van villa | Marcel Wolterinck

Deze villa heeft een grondige moderne verbouwing ondergaan van het buitenaanzicht, het interieur en de tuin. De klassieke Engelse stijl waarin het huis was opgetrokken was onmiskenbaar voor Marcel Wolterinck, de architect. “Zo’n stijl moet je uiteraard respecteren. Een modernisering betekent in zo’n geval dat je er elementen aan toevoegt die het bestaande op een vanzelfsprekende manier met het nieuwe verbinden. Een goed voorbeeld is de nieuwe serre, die wij hebben voorzien van dezelfde lijsten als de ramen eromheen. Zo lijkt het of die serre altijd deel heeft uitgemaakt van het huis.”

Donkere materialen

De donkere materialen die zijn gebruikt, geven deze woning een moderne uitstraling. Dit zie je vooral terug in de keuken, waarbij het gehele keukeneiland en de kast een donkere kleur hebben. Maar ook in de stalen tuindeuren in de woonkamer, de zwarte bank en de zwarte details in het andere meubilair.

 

Haard: Helex, Wijk bij Duurstede Natuursteen: Lenarduzzi, Soest

 

Omringd door kunst

Kunst speelt een grote rol in deze moderne verbouwing voor de bewoners. De kunstwerken zijn in verschillende ruimtes in deze woning geplaatst en zorgen voor geweldige uitstraling. De kunstwerken komen vooral terug in de woonkamer. Dit zijn dan ook echte eyecatchers voor deze ruimte. Ze vormen als het ware de kers op de taart van deze modernisering.

Interieurarchitect: Wolterinck, Laren
Stoffen / raamdecoratie: Indivipro Netherlands B.V., Enter

Verlichting: Maretti Lighting, Almere

Blauwstaal

Bij deze moderne verbouwing is er veel gebruik gemaakt van blauwstaal. Dit materiaal heeft een moderne uitstraling en ziet er prachtig uit. Het is onder andere gebruikt bij de trap. Van een breuk met het bestaande is hier geen sprake. 

Deuren: Bod’or, Someren

 

Nieuwe elementen

Het toppunt van comfort in een ouderwets Engels landhuis is de open haard met de Chesterfieldfauteuils. In een villa van deze eeuw is dat toch net even iets anders, namelijk een zwembad, sauna en een wijnklimaatkast. Dit maakte Marcel Wolterinck samen met zijn team mogelijk bij deze moderne verbouwing en dat zelfs ondergronds. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke, warme kleuren wat zorgt voor een ruimte waarin je helemaal tot rust kunt komen. In samenwerking met VSB Wellness heeft Wolterinck deze ondergrondse wellness gerealiseerd.  

Aansluiting op de tuin

De grens tussen huis en tuin mag geen optische breuklijnen bevatten, dit was voor de moderne verbouwing wel heel strek het geval. Marcel Wolterinck: “Er was een behoorlijke wildgroei. Die hebben wij ingeperkt. Er is meer zicht vanuit het huis maar ook een natuurlijker verloop van het groen. Na de modernisering ontstond er een vloeiende overgang van interieur naar tuin.  

Wellness: VSB Wellness, Diessen

 

Stalen puien en uitbouw achterzijde: Stieva Groep, Aalsmeer

 

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Peter Baas

___

Meer projecten bekijken van Marcel Wolterinck?

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media