moderne villa | BRUIS Architecten, the art of living

Moderne villa als statement | BRUIS Architecten

Minimalistisch, rauw, abstract en puur: zo laat het werk van BRUIS zich in een notendop omschrijven. Sinds de oprichting twaalf jaar geleden is het bloeiende bedrijf – onderdeel van het ervaren en ambitieuze full-service architecten- en ingenieursbureau IHC Architects – verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de meest indrukwekkende gebouwen. Met ieder project wordt een statement gemaakt door abstracte en rauwe kenmerken samen te laten vloeien met luxe woonideeën, waardoor ruimtelijke gebouwen ontstaan met een geheel eigen karakter. In de laatste editie van The Art of Living maakten we kennis met een van de projecten van de hand van BRUIS: een moderne villa met bijzonder smaakvol interieur.

Moderne villa| Bruis Architectuur, the art of living

Kokenwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Keuken- en interieurbouw: Weren Interieurprojecten.

Leverancier Openhaard: La Vintus Openhaarden. Stalen deuren: Preferro. Architop: Topcover B.V.

Moderne villa| Bruis Architectuur, the art of living

Meubels, accessoires & schilderijen: Sfeerberg Woon & Kado. Verlichting en E-installatie: Van Bon Elektro. Schakelmateriaal: GIRA Nederland BV. Meubels: Bankstyle BV. Lichtplan: Lichtboxx

Blikvanger pur sang

Recentelijk werd in een landelijk buitengebied in de provincie Noord-Brabant een volledig nieuwe wijk gerealiseerd met ruim opgezette lanen en mooi vormgegeven woningen. In het aansprekende geheel trekt één gebouw in het bijzonder de aandacht: een ultramoderne villa. De combinatie van een strakke vormentaal, minimalistische uitstraling en puur materiaalgebruik maakt van deze woning een blikvanger pur sang. “We vielen voor het feit dat we op deze bijzondere plek – in de natuur en nabij het dorpscentrum – een woning konden realiseren die volledig aan onze wensen beantwoordt,” vertellen de bewoners, een gezin met jongvolwassen kinderen.

Schakelmateiraal: GIRA Nederland BV

Moderne villa| Bruis Architectuur, the art of living

Zwembadbouw: Mari Zwembaden. Houten gevelbekleding: Platowood. Tuinontwerp- en aanleg: Bindels Tuinen.

Moderne villa| Bruis Architectuur, the art of living

Accentueren met lijnenspel

“De grootste uitdaging was om het maximale uit de kavel te halen; deze is namelijk vrij smal en ondiep,” vertelt Geert Verschuren, architect en medeoprichter van BRUIS. “De ruimtelijkheid hebben we daarom gezocht in de hoogte, waardoor meerdere woonlagen zijn ontstaan. Daarbij hebben we de woning iets van het maaiveld ‘getild’, waardoor er een royaal souterrain met lichtinval rondom de straatkant gecreëerd kon worden. De in totaal drie verdiepingen hebben we geaccentueerd door een sprekend lijnenspel en de keuze voor pure materialen. De structuur van de villa hebben we bewust open gehouden. En door de toevoeging van twee terrassen op verschillende niveaus is de relatie met de tuin gewaarborgd.”

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer projecten zien van BRUIS Architecten?