Moderne villa, Drijvers, Interieur, Exterieur, Moderne Architectuur, Villa, Modern interieur,

Moderne villa met persoonlijkheid | Drijvers

Moderne architectuur en een warme sfeer komen samen in deze moderne villa met persoonlijkheid

In een sfeervolle laan moderniseerde Drijvers Architecten een bestaande woning, ontwierp ze een nieuwbouw en een sprankelend interieur, passend bij de persoonlijkheid van de opdrachtgevers. De woning was verouderd, maar voldoet nu weer aan alle eisen van deze tijd.

De bewoners hadden het geluk dat zij de naastgelegen kavel in hun bezit kregen, waardoor de mogelijkheid ontstond om deze ruimte bij de bestaande woning te betrekken. Architect Niels Drijvers: “De basis van de woning bleef intact, maar er ontstonden tegelijkertijd mogelijkheden om de moderne villa beter aan te laten sluiten bij de woonwensen en de tijd van nu.”

De lamp bij de vide is afkomstig van Novalis.O.

Moderne villa, Drijvers, Interieur, Exterieur, Moderne Architectuur, Villa, Modern interieur, Woonkamer, Livingroom, Design Meubels, Home cinema, Thuisbioscoop

Het oude en nieuwe gedeelte zijn in dezelfde stijl vormgegeven, zodat er één geheel is ontstaan.


“Mijn doel is altijd om de persoonlijkheid te weerspiegelen in het interieur en voelbaar en zichtbaar te maken”


Entree met grandeur

De grootste uitdaging was om ervoor te zorgen dat de villa één geheel bleef en er niet twee aparte delen ontstonden. Daarom is er één stijl gekozen in zowel de bestaande als de nieuwe bouw. Dit begint al bij de entree. Deze kreeg meer grandeur door de ruimtes als het ware op te knippen en er een nieuwe houten deur in te plaatsen.

Moderne villa, Drijvers, Interieur, Exterieur, Moderne Architectuur, Villa, Modern interieur, Keuken, Moderne Keuken, Strakke Keuken, Kookeiland

De inbouwapparatuur is van Miele en de kokendwaterkraan is de Fusion Black van Quooker.

Prominente keuken

De bestaande keuken werd gemoderniseerd en uitgebouwd, zodat deze aansluit bij de nieuwe woonsfeer. De keuken kreeg ook een meer prominente plek. Interieurontwerpster Sylvia Drijvers-Merschmann: “De apparatenwand en het eiland waren voorheen uitgevoerd in wit hoogglans met een houten blad. In het nieuwe ontwerp is het eiland verlengd en er is een zitgedeelte toegevoegd. Het blad is gemaakt van solid surface en er is een grote extra wand ontstaan door de bestaande wand op te schuiven.” De toegevoegde elementen in de keuken werden uitgevoerd in matzwart plaatmateriaal. De achterwand kreeg een prachtige groene kleur als extra contrast. Deze is ook terug te zien aan de onderzijde van het blad en in de lades.

Moderne villa, Drijvers, Interieur, Exterieur, Moderne Architectuur, Villa, Modern interieur, Woonkamer, Livingroom, Design Meubels, Home cinema, Thuisbioscoop

De chique open haard werd gemaakt door Vestia Kachels.

Persoonlijk interieur

In de aanbouw werd gekozen voor een hoog plafond in combinatie met een verlaagd deel. Hierdoor ontstond zowel een gevoel van ruimte als van intimiteit en geborgenheid. Het vaste meubilair werd door Sylvia ontworpen. “Een belangrijk uitgangspunt hierbij was het terug laten komen van de persoonlijkheid van de opdrachtgevers”, zegt zij. “Mijn doel is altijd om de persoonlijkheid te weerspiegelen in het interieur en voelbaar en zichtbaar te maken. Alle meubels, zowel vast als los, zijn gekozen omdat ze passen bij de opdrachtgevers, niet enkel omdat ze zo mooi zijn.”

Moderne villa, Drijvers, Interieur, Exterieur, Moderne Architectuur, Villa, Modern interieur, Slaapkamer, Masterbedroom, hoofdbord

Het lichtplan werd ontworpen door Sylvia Drijvers en geleverd door Lichtstudio Kwadraat.

Moderne villa, Drijvers, Interieur, Exterieur, Moderne Architectuur, Villa, Modern interieur, Tuin, Ruime Tuin, Moderne tuin

Deze exclusieve badkamer werd ontworpen door Drijvers. De stucwerk wanden (betonlook) zijn door Frank Rous van Stucunst aangebracht.

Van binnen naar buiten

En dan was er nog een belangrijke wens: de overgang van binnen naar buiten. Niels: “De opdrachtgevers zijn buitenmensen die genieten van al het moois om hen heen, zoals de parkachtige tuin. Ze wilden dan ook graag dat de woning natuurlijk over zou lopen naar de buitenomgeving. Door het toepassen van veel glas is er vanuit de woning een geweldig uitzicht op de buitenruimte ontstaan. Daarnaast hebben we een groot terras gecreëerd, uitgevoerd met een luifel en warmtelampen, zodat er in iedere weersconditie van genoten kan worden. De voorzijde van de woning hebben we gedeeltelijk uitgevoerd met houten lamellen op een vast paneel. Hierdoor wordt de moderne architectuur versterkt en krijgt het exterieur tegelijkertijd een warme uitstraling.”

De Paal Parket lijmde de planken van 30 cm breed op de vloerverwarming. Door de schuifpui van Alument is de parkachtige tuin goed te zien.


“De villa heeft een moderne, maar toch warme sfeer gekregen met een mooie verbinding met de tuin”


Moderne villa

Binnen een jaar werd de gehele woning vernieuwd. De bewoners uiten hun enthousiasme over het traject met de woorden: “We kijken met veel tevredenheid terug op het traject. We waren positief verrast door het ontwerp van de aanbouw en het passende interieur. Het mooiste vinden we dat er echt een geheel is ontstaan en de villa een moderne, maar toch warme sfeer heeft gekregen. We genieten nu volop van ons thuis.”

Het overdekte terras kan verlengd worden door het zonnescherm van weinor. Het Borek buitenmeubilair heeft een tijdloze uitstraling.

Moderne villa, Drijvers, Interieur, Exterieur, Moderne Architectuur, Villa, Modern interieur,

Het buitengevelisolatiesyteem werd geleverd en aangebracht door Willems stucadoor & afbouwbedrijf.

Tekst: Dana Otten
Foto’s: Jaro van Meerten

____

Meer projecten bekijken van Architectenbureau Drijvers?