Moderne villa, Gardano, the art of living

Moderne villa met sfeervolle overkapping | Gardano Outdoor Living

In een pittoresk Brabants dorp bevond zich voorheen op deze plek een boerderij in traditioneel Brabantse stijl. In augustus 2018 brandde deze destijds al ruime familieboerderij tot de grond toe af. In recordtijd herrees er een moderne villa uit de as met landelijke uitstraling. Van de fundering tot het dak: alles, maar dan ook alles, is nieuw. De bewoners hebben deze noodlottige gebeurtenis omgezet in iets positiefs: nu konden ze eindelijk hun droomhuis verwezenlijken, inclusief sfeervolle overkapping.

Interieurbouw: Steegaa Interiors. Gietvloeren: DRT Gietvloeren.

Moderne villa, Gardano, the art of living

Eettafel en eetkamerstoelen: Table du Sud.

 

Energieneutraal

De moderne villa is ontworpen volgens de nieuwste bouwnormen en dankzij de warmtepomp en zonnepanelen is de villa een echte woning anno nu. In de winter is het huis zelfs volledig energieneutraal en het levert elektriciteit terug. Het oude huis was heel landelijk en bestond, zoals bij zoveel oude woningen het geval is, nog uit meerdere kamertjes die elk een eigen functie hadden. Voor de schets van de nieuwe woning kwam het stel uit bij Manders Architecten.

Lamellendak: Gardano.

Moderne villa, Gardano, the art of living

Sfeervol modern

Ruimte hebben ze in overvloed in deze moderne villa en daarom wilden ze de entree open en hoog houden. Ze kozen voor een vide met een glazen balustrade omrand met stoere, stalen frames. Dankzij de hoge raampartijen valt er veel licht naar binnen. Een eyecatcher direct bij binnenkomst is het schilderij van The Godfather dat één van de weinige voorwerpen is dat het stel nog uit de oude woning heeft kunnen redden.

Moderne villa, Gardano, the art of living

Moderne villa, Gardano, the art of living

Tuinaanleg: Studio Siebers.

 

Lamellenoverkapping & lamellensysteem

Voor de outdoor lamellenoverkapping en het lamellensysteem was Gardano de aangewezen partij. De overkapping stond al op de tekening van de architect en het leek de bewoners een schitterend idee om een plek aan huis te creëren waar ze lekker kunnen zitten en ontspannen. De overkapping is van aluminimum, een materiaal dat duurzaam, volledig recyclebaar en makkelijk in onderhoud is. In de puien in de rieten kap hebben ze de LUX200 gemonteerd. Die is eenvoudig bestuurbaar met de afstandsbediening. Deze lamellen creëren een mooie lichtinval in de woning.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff geschreven voor magazine nr.5 2020
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer projecten zien van Gardano?