moderne villa, Group Ceyssens, the art of living

  • Group Ceyssens
  • Industrieterrein De Schacht
  • Mijnwerkerslaan 35
  • Heusden-Zolder België
  •  

Moderne villa in natuurlijke omgeving | Group Ceyssens

Een woning die je een gevoel van rust en openheid geeft en tevens luxe uitstraalt, dat is  deze villa. Deze moderne villa gelegen in een natuurlijke omgeving heeft een gigantisch terras dat je probleemloos kan bereiken door de complete gevel open te schuiven. De wens van de bouwheer, een herindeling en het up-to-date brengen van de bestaande woning, resulteerde in samenwerking met architectenbureau UAU collectiv in een prachtige totaalverbouwing waarbij de volledige villa werd aangepakt. 

moderne villa, Group Ceyssens, the art of living

Herinterpretatie

Ook het concept rond materiaalgebruik werd gerespecteerd, maar toch geherinterpreteerd in het nieuwe interieur. Zo werden er opnieuw witte en zwarte marmers gebruikt; hier en daar zelfs met een knipoog naar de originele detaillering. Deze marmers werden toegepast in bevloeringen en wand en meubelbekledingen doorheen de volledige woonst. Tezamen met gerookte eik, toetsen van messing en wit lakwerk voelt de woning daardoor knus en gezellig aan, ondanks zijn grootte.

moderne villa, Group Ceyssens, the art of living

Symmetrische opbouw

De indeling van deze moderne villa wijzigde flink. Toch werd er met respect omgegaan met het originele concept van de woning, namelijk een doorgedreven symmetrische opbouw. Zo bleef de inkom centraal gelegen en werd de master bedroom centraal in de woning gepositioneerd, met het mooiste zicht op de achterliggende tuin.

moderne villa, Group Ceyssens, the art of living

moderne villa, Group Ceyssens, the art of living

Grenzen vervagen

De ingrepen in deze moderne villa bleven niet beperkt tot enkel een reorganisatie en aanpak van het interieur. Zo zorgde Group Ceyssens op het gelijkvloers ervoor dat de twee uithoeken maximaal beglaasd werden. Deze ingenieuze inwerking van gemotoriseerde minimalistische hoekschuiframen voorzien van HR++ glas en met een lengte van 12 meter zorgt voor een prachtig lichtinval en aangename ruimtebeleving. Dit heeft als gevolg dat de grenzen tussen binnen en buiten vervagen en zo wordt de link met de schitterende tuin maximaal benut.

Fotografie: Philippe van Gelooven

___

___

Wil je meer projecten van Group Ceyssens bekijken?