Moderne villa’s in kubistische stijl

HaBé Bouwen in Stijl

Kubistisch wonen, dat is een spel met volumes en een moderne vormgeving. Getypeerd door transparante verhoudingen in lijnen en vaak met grote glaspartijen. Kubuswoningen zijn strakke, moderne villa’s, maar hebben tegelijk een gezellige en warme uitstraling. Een kubusvormige woning is steeds meer te zien in het straatbeeld, wellicht ook iets voor jou? HaBé Bouwen in Stijl laat jou zien wat mogelijk is.

Moderne villa in kubistische stijl

Rechthoekig karakter 

Kubistisch wonen is zelden saai en vraagt een creatieve aanpak. Door te kiezen voor variatie in gevelafwerking met bijvoorbeeld (natuur)gevelsteen, stucwerk en houten gevelbekleding wordt er warmte gelegd in de strakke kubusvormen. De woning krijgt dynamiek en een luxueuze uitstraling door te werken met diepte, grootte, diversiteit in materialen en veel natuurlijk licht. Het rechthoekige karakter van de woning is een echte eyecatcher.

Optimaal ruimtegebruik

Een kubuswoning is een woning in de vorm van een kubus en valt daardoor in de categorie moderne villa. Het is niet altijd letterlijk een kubus, want er kan gewerkt worden met asymmetrie in de kubistische massaopbouw. Het platte dak biedt vele voordelen qua ruimte, want het levert optimaal ruimtegebruik op, zowel in de hoogtes als in de breedtes.

Energievriendelijke kubuswoning  

Dankzij de efficiënte vierkante vorm is een kubuswoning energievriendelijker dan de meeste woningen. De compacte vorm, het vele natuurlijke licht en daarbij warmte zorgt voor minder stookkosten. Combineer dit met de hedendaagse verwarmingstechnieken voor een energiezuinige kubusvormige woning. Zo zet je een enorme stap vooruit in duurzaamheid.  

Moderne villa in kubistische stijl

Een boeiende trend  

Steeds vaker wordt er kubistisch gebouwd, om bovenstaande redenen. Toch wil het oog wat. Vooral de esthetische schoonheid is niet te ontkennen. De mogelijkheden om te spelen met lijnen, zowel in de woning als in de tuin, zijn eindeloos. Wij zien in de kubistische stijl een veelzijdige en boeiende trend waar wij erg enthousiast van worden. Deel je deze passie? HaBé denkt graag mee in jouw bouwplannen.  

Editor: Media team

Datum: 17-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Gemke van Veldhuizen

Fotografie: HaBé Bouwen in Stijl