Moderne villa, Jeroen van Zwetselaar, the art of living

  • Realisatie stalen kozijnen binnen en buiten
    RS Metaal
    Hoofddorp | www.rsmetaal.nl
  • Betonvloer en wandafwerking
    Dofine
    Windschoten | www.dofine.nl

Moderne villa | Jeroen van Zwetselaar

Jeroen van Zwetselaar is méér dan een architect, hij is namelijk tevens een storyteller voor residentiële gebouwen. Op sublieme wijze weet hij oud met nieuw te verbinden, de historie van een pand te doorgronden én dat te verweven met de persoonlijkheden van de bewoners. Zo ook voor deze traditionele villa met aaneengesloten koetshuis. Jeroen bundelde de verschillende verhalen van de woning tot één verhaal. Dat resulteerde in een ‘rockin’ exterior & interior’. De aanpak was rigoureus, iets waar iedere architect ongekend enthousiast van wordt. De bewoners hadden het geheel net gekocht en stonden open voor een compleet nieuwe indeling inclusief restauratie en verbouwing. Het resultaat is een prachtige, moderne villa met veel aandacht voor het koetshuis.

Moderne villa, Jeroen van Zwetselaar, the art of living

Koper – en zinkwerk: Zinkpartners. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland BV.

Loft-achtig

Het doel van Van Zwetselaar was om één verhaal te laten zien in de hele moderne villa, passend bij de stijl van het pand en de leefwijze van de bewoners. Meer licht, openheid en samenhang. Daarvoor moest de routing compleet worden omgegooid. De woning heeft een mooie breedte die is geaccentueerd. Het gevoel dat je nu krijgt bij het pand is loft-achtig vanwege het open karakter. Het koetshuis is daarbij op transparante wijze verbonden met de villa. De oorspronkelijke contouren zijn hier wel intact gebleven.

Badkamerkranen: VOLA Nederland.

Moderne villa, Jeroen van Zwetselaar, the art of living

Moderne villa, Jeroen van Zwetselaar, the art of living

Realisatie stalen kozijnen binnen en buiten: RS Metaal. Leverancier stalen profielen: Agentor. Tuinontwerp: Ernst Baas.

Moderne villa, Jeroen van Zwetselaar, the art of living

Privédomein

Aan de voorzijde van het koetshuis bevinden zich de master bedroom, walk-in closet en de wellness. De wellness is onder meer voorzien van een jacuzzi en een sauna. Aan de achterkant van het koetshuis ligt de keuken, waarvandaan je dus zicht hebt op de eetkamer in de villa. De keuken is zo gepositioneerd dat je direct de tuin inloopt via de openslaande deuren. Ook hier genieten de bewoners van een open haard met zitje. Achter de keuken loopt een trap omhoog naar het dakterras. De tuin van de moderne villa is strak en zorgvuldig aangelegd, waardoor je een rustig en ontspannen geheel krijgt.

 

Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt
Fotografie: Alexander van Berge

_____

Wil je meer weten over Jeroen van Zwetselaar?