Moderne villa met grote glazen pui en gevoel voor ruimtelijkheid

BAAS Architecten

Van alle woningen in deze nieuwbouwwijk, staat deze in het oog springende, moderne villa wel op één van de mooiste locaties: aan het water met wijds uitzicht over de golfbaan. Het huis zelf is letterlijk en figuurlijk een knap staaltje moderne architectuur. BAAS architecten ontwierp, naar de wensen van de bewoners, over de volle breedte van de kavel namelijk een modern, licht onderkomen, gebruikmakend van hun specialisatie staalframebouw.


Het ontwerp

Alle leveranciers van het exterieur

Buiten inbouwspots

Ledinbouwspotsleds.nl

Tuinaanleg

L.H. Verduyn

Prachtig plaatje

“We wonen hier nu een paar maanden en regelmatig krijgen we leuke reacties op ons huis”, vertelt de bewoonster, “zo steken mensen uit de verte vanaf de golfbaan hun duimen naar ons omhoog.” En dat is niet zo vreemd, want de moderne villa is een prachtig plaatje, met vooral aan de achterzijde enorme raampartijen. De combinatie van de Accoya gevelbekleding, de antracieten gevelstenen, het witte stucwerk en het groene gras, zorgen voor een fris, transparant exterieur. De woning werd zo ontworpen dat er een mooie verbinding tussen binnen en buiten ontstond en er voldoende ruimte voor samenzijn werd gecreëerd. Op de begane grond kunnen verschillende zones dit beamen. Bijvoorbeeld het eetgedeelte waar je groots en warm onthaald wordt en een intiemer zitgedeelte.


Leefkeuken

Moderne villa, glazen pui, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Houten vloer

VloerenExclusief

Maatwerk keuken

Casani Kitchens & More

Moderne keuken

De schitterende moderne keuken is de eerste blikvanger vanuit de entree. Opvallend is de lamp die vanuit de vide de ruimte boven het kookeiland siert. De aandacht wordt ook getrokken naar de raampartij van wel zo’n zes meter hoog aan de achtergevel van de woning. Deze geeft, behalve enorm veel daglicht, zelfs op een bewolkte dag een indrukwekkend zicht op de golfbaan en de lucht. Het kookeiland is voorzien van een spoel- en kookgedeelte en witte ladefronten. Het Dekton keukenblad is in een lichte kleurstelling uitgevoerd, gecombineerd met een bescheiden marmervleug. Als contrast is de ingebouwde achterwand voorzien van donker gebeitst eikenhout, met inbouwapparatuur en een koffiepantry met indirecte sfeerverlichting.


Living

Moderne villa, glazen pui, The Art of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Gashaard

Warmtestore Mijdrecht

Sfeervolle living

Bijna de gehele moderne villa is voorzien van een prachtige, licht gerookte eikenhouten parketvloer die naadloos in alle ruimtes doorloopt. De vloer is ter plaatse naar de smaak van de bewoners voorzien van de uiteindelijke kleur. Beneden is de vloer gelegd in een extra groot formaat visgraatmotief, zonder velling en noestjes en strak tot aan de pui, zodat dit van origine klassieke motief, toch een zeer moderne uitstraling heeft. De ruime, eveneens lichte living is langs beide kanten van de roomdivider te bereiken. Opvallend is de sfeervolle en gedurfde blauwe muur die vanuit de keuken doorloopt in de living. Het blauw is des te opvallender dankzij de verder neutrale, rustige kleurstelling in de gehele woning.


Bovenverdieping

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Douchegoot

Easy Drain

Hotelgevoel

Wie de slaapkamer binnen loop waant zich in een hotelsuite. Dat hotelgevoel wordt bijvoorbeeld opgeroepen door de kroonluchter en het hoge hoofdbord van het bed tegen de chique blauwe muur. Vanuit bed kijk je over de tuin naar de glooiingen van de golfbaan. De associatie met een hotelsuite in de Algarve is dan ook al snel gelegd. De badkamer en walk-in closet grenzen aan de master bedroom en dat alles op de begane vloer. De ruime badkamer heeft zandkleurige vloer- en wandtegels in verschillende formaten.

Via de robuuste eikenhouten trap kom je op de eerste etage, waar maar liefst drie logeerkamers, een werkkamer en een badkamer zijn. De hele etage is voorzien van een moderne, licht gerookte eikenhouten parket-vloer. Alleen in de badkamer liggen er tegels op de vloer; dezelfde tegels als in de badkamer beneden en in het toilet. De terugkerende materialen en kleurstellingen zorgen voor een luxe sereniteit in de woning.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 07-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal