Moderne villa met indrukwekkende glazen pui

Finstral

In Utrecht staat deze adembenemende villa. Je kunt duidelijk zien dat deze woning werd gebouwd met de moderne bouwstijl in gedachten. Strakke lijnen, een wit gestukte gevel en een grote glazen pui, ze werden allemaal onderdeel van het prachtige bouwwerk. Om ervoor te zorgen dat de villa toch een eigen karakter kreeg werd een dak met een kleine helling geplaatst. Dat ziet er niet alleen bijzonder uit, maar het was ook erg gunstig voor het plaatsen van zonnepanelen. Een ander uniek kenmerk van villa is dat de benedenverdieping een bakstenen gevel kreeg in plaats van een wit gestukte. Al deze elementen zorgden ervoor dat het nu een woning is die zich het best als spraakmakend laat omschrijven.

Glazen pui, aluminium kozijnen, Finstral

De natuur binnenlaten

Zoals benoemd is de grote glazen gevel een kenmerk dan deze villa en de moderne bouwstijl. Deze heldere gevel zorgt ervoor dat de bewoners kunnen genieten van voldoende natuurlijk daglicht en het schitterende uitzicht. Het architectonische doel was dan ook om de woning zoveel mogelijk open te stellen voor de natuur en op deze manier de buitenruimte naar binnen te halen. Om deze glazen pui netjes af te werken kozen de bewoners voor talloze grote kozijnen en glazen schuifdeuren van Finstral.

De keuze voor producten

De karakteristieke voorkant van de villa is een combinatie tussen de FIN-Vista en FIN-Project kozijnen en  de FIN-Slide hefschuifdeuren werden als schuifdeuren uitgekozen. Door het modulaire karakter van deze producten zijn ze eenvoudig en naadloos aan elkaar te koppelen en kunnen ze snel een mooie eenheid vormen. De slanke kozijnen zijn zowel buiten als binnen van aluminium en daarnaast geven ze de gevel stijlvolle structuurlijnen. De kunststof kern van de kozijnen garandeert een uitstekende warmte-isolatie. Zo zorgt de glazen pui ervoor dat de natuur wel de woning kan betreden, maar dat het buitenklimaat ook daadwerkelijk buiten blijft.

Editor: Media team

Datum: 16-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Finstral