Moderne villa met persoonlijke uitstraling

Studio Linn

In het Brabantse Vlijmen is een enorm nieuwbouwproject uit de grond gerezen. Rond de 450 nieuwe woningen zijn er gebouwd in zo’n vijf jaar tijd. Dat klinkt enorm druk, maar als je de wijk Geerpark binnenrijdt, ervaar je toch een soort van rust. Er is met respect omgegaan met de natuur; grassen, beekjes en bomen zijn veilig gebleven. Dat zorgt ervoor dat de bewoners van deze prachtige moderne villa kunnen genieten van een groene tuin en een tal van vogels en insecten. Door de openheid van de villa door de vele ramen, is deze tuin het hele jaar van binnenuit goed zichtbaar.


Villa ontwerp

Moderne villa, tuinontwerp, maatwerk, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Afbouw en stucwerk

Stukadoors- En Afbouwbedrijf Romme

Bouwtekeningen

Kees Bos Architect

Verlichting

De Bonth Licht & Advies

Kunstgras

Familygrass Nederland

Exterieur

Studio LINN

Kunst in allerlei vormen

Lianne van Engelen van Studio Linn zorgde voor een vloeiende overgang van binnen naar buiten. Bij binnenkomst voel je dat meteen en kijk je zo 50 meter verder de tuin in. Er is een rust in het huis gebracht door een aantal basiskleuren te gebruiken: donkerblauw, grijs, wit met het groen van de planten en een terugkomende kleur camel. Dat de bewoners van kunst houden, is overduidelijk. De met aandacht uitgekozen kunststukken krijgen ieder een eigen spotlight. Lianne zocht samen met de bewoners voor de beste plekken voor ieder exemplaar. ‘In deze woning kom je op diverse vlakken kunst tegen. In een hele directe vorm als schilderijen aan de wand, maar ook als objecten in de tuin of de architectuur met alle zichtlijnen.’ Je vindt er geen overdaad aan spullen, maar juist bewust gekozen objecten die de aandacht verdienen. Ondanks de moderniteit en strakheid van de villa, voel je de persoonlijkheid van de bewoners.


Interieur

Moderne villa, tuinontwerp, maatwerk, the art of living

Alle leveranciers van het interieur

Vloeren

Schellevis Beton

Zonwering

Somfy Nederland

Parketvloeren

Willemen Parket

Interieurontwerper

Studio LINN

Raam- en vloerbekleding

Hoes Projectstoffering

Verlichting

NV Brick In The Wall

Tuin

Moderne villa, tuinontwerp, maatwerk, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Kunstgras

Familygrass Nederland

Zwembad

Zwedak Recreatiebouw

Tuinaanleg

Blommeij Groenprojecten

Lichtplan

Studio LINN

Tuinhuis

Studio LINN

Omarming

Architect Kees Bos uit Eindhoven tekende de moderne villa al na een eerste gesprek met de bewoners. Hij zorgde voor het uiteindelijke ontwerp voor de bouwaanvraag. De eerste etage bestaat uit één kamer. Het werd een soort uitkijkpost die gebruikt kan worden als kantoor, leeskamer of zelfs als logeerkamer. Die ene kamer daarboven op, geeft een speelse draai aan de villa. Lianne heeft het plan daarna opgepakt en alle ruimtes uitgewerkt met waar nodig een aanpassing. Snel daarna werd het tuinplan met badhuis door haar geschetst, zodat een totaalontwerp zichtbaar werd. Deze moderne villa heeft twee vleugels met een centraal stuk dat samen een V-vorm vormt. Aan de ene zijde van de villa vind je de privékamers en aan de andere zijde de gastenvleugel. De tuin wordt door de twee vleugels omarmt. ‘Zo creëer je ook intimiteit in de grote buitenruimte.”

 

Editor: Media team

Datum: 28-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Gijsje Broekmans, geschreven voor magazine nr.5 2021

Fotografie: Jaro van Meerten