Moderne villa met strakke belijning door louvredak

Bouwbedrijf Blenke & Livium

Op een ruime kavel in het oosten van Nederland prijkt een moderne villa. De eigenaar vertelt: “We wilden zoveel mogelijk open leefruimtes, zonder dat het als geheel te groot voelt. En dat is goed gelukt.” De vide tot in de acht meter hoge nok is een echte eyecatcher en heeft een chill-plek voor de kinderen. Op deze etage zijn ook hun slaapkamers, badkamers en de gym. Op zolder zijn er nog twee volwaardige kamers. De slaapkamer en badkamer van de ouders bevinden zich beneden, net als de keuken, living en eetkamer. Over de riante tuin zegt de bewoner: “In ons poolhouse genieten we, door het louvredak, volop van lange zomeravonden. We hebben hier ook een keuken, kleedruimte en toiletgroep. Bij het zwembad en de jacuzzi kunnen we de buitendouche gebruiken.”


Living

Louvredak, poolhouse, Livium

Fijne samenwerking

De villa werd gerealiseerd door Bouwbedrijf Blenke. Geert en Gijs Blenke vertellen: “We bouwen veel huizen in dit segment en leveren de kwaliteit die daarbij hoort. Bij een woning als deze met rieten dak, gestucte muren in combinatie met matzwarte Schüco kozijnen is veel aandacht nodig voor de planning en de volgorde waarin het werk moet plaatsvinden. We hebben de woning in nauw overleg met onze opdrachtgever voorspoedig kunnen realiseren


Zonwering

Louvredak, poolhouse, Livium

Alle leveranciers van de zonweringBouwbedrijf Blenke

Louvrepanelen

Livium

Kunststof houtlook vlonder

Wooddeck

Aannemer

Bouwbedrijf Blenke

Rieten dak

Zantingh Rietdekkers

Terrasverwarming

The Old Com – HEATSTRIP

Beschut genieten

Een aanzienlijk deel van de prachtige belijning en uitstraling van de villa wordt bepaald door de zwarte aluminium maatwerk zon- en windwering van Livium. Dolf van den Maagdenberg, eigenaar van Livium: “Voor deze woning zijn verschillende systemen toegepast. De ramen boven de voordeur zijn voorzien van horizontale draaibare lamellen, die behalve zonwering voor privacy zorgen. De kopgevel aan de achterzijde heeft twee draaibare, schuine louvrepanelen. Bij de overdekte parkeerplaatsen zijn vaste lamellen toegepast.” Dat zijn niet de enige toepassingen: de veranda heeft een elektrisch draaibaar louvredak ten behoeve van beschutting tegen de wind en privacy ten opzichte van de straatkant. In het poolhouse bieden de elektrisch draaibare lamellen van het louvredak de mogelijkheid het zonlicht te filteren, terwijl de verticale louvrepanelen behalve dat, ook beschutting tegen de wind geven.


Vakmanschap

Louvredak, poolhouse, Livium

Livium

Livium ontwerpt, produceert en monteert al vijftien jaar maatwerk aluminium louvredaken, panelen en schutters voor de particuliere villabouw. De designproducten worden gebruikt ten behoeve van zonwering, verduistering, beschutting tegen de wind en privacy en kunnen behalve handmatig, ook elektrisch worden bediend.

Bouwbedrijf Blenke

Bouwbedrijf Blenke realiseert met haar team van twintig medewerkers complete nieuwbouw, verbouw- en renovatieprojecten voor de particuliere en zakelijke sector. Het familiebedrijf heeft de afgelopen veertig jaar een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare, nuchtere partner.

Editor: Media team

Datum: 05-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Dré Wouters