Moderne villa | Faam Architecten, the art of living

Moderne villa met warme texturen | FAAM architects

Voor velen is thuis de plek waar je je geborgen voelt, waar je neerstrijkt om je te settelen en waar je na een lange werkdag naar terugkeert. Kortom, de plek waar je oud wilt worden. Dat gold ook voor de bewoners van deze toekomstbestendige villa. The Art of Living sprak met Emile van Vugt, architect en mede-oprichter van FAAM architects. Samen met zijn compagnon, Marlies Zuidam, ontwierp hij deze woning die bol staat van verrassingen. Wat echt karakteriserend is voor deze moderne villa zijn de warme texturen.

Moderne villa | Faam Architecten, the art of living

Tegels (leverancier): Marba Tegels.

Vloerkleed: Tox Living Giving. Gordijnen: Basten Woninginrichting. E-installatie: Lepelaars Elektrotechniek. E-Installatie: Elektro Speciaal Sprengers.

W-Installatie: Van Gerven Installatie.

 

Licht en tijdloos

Kubistische villa’s zijn helemaal van deze tijd. Toch oogt niet elke moderne villa in deze stijl even hartelijk en uitnodigend. “De moderne vormentaal van een dergelijke woning zou je ook als koud kunnen bestempelen”, zegt Van Vugt, “maar dankzij het hout dat in de gevels verwerkt is, doet deze woning heel zachtaardig aan. De houten elementen geven het geheel een warme textuur en bedden de woning in op de bosrijke locatie.” Aan de achterzijde van de woning wordt deze groene pracht gereflecteerd door het glas van de grote raampartijen, waardoor de natuur bijna tastbaar dichtbij is.

Moderne villa | Faam Architecten, the art of living

Bakken (olijfbomen): Adezz. Kozijnen: Timmerbedrijf Verstappen. Tuinaanleg: Frank Poppelaars Hovenier.

Tuinmeubelen: Buitenhof Tuinmeubelen. Poort en hekwerk: Opheij Hekwerken. Architect: FAAM architects. Staalbouw: Jansen Staalbouw. Aannemer: Hartman Bouwbedrijf. Cortenstaal plantenbakken: Rietcon. Constructeur: Bolwerk Weekers Vastgoed

 

Dynamisch spel

Verbindingen staan centraal in deze woning, en niet alleen aan de transparante achterzijde. Want hoewel de woning aan de voorzijde ingetogen oogt, bestaat er wel degelijk een verbinding tussen de straat en de woning. Aan de straatkant zijn op de begane grond voor de voordeur en de ramen lamellen geplaatst. Op het eerste gezicht lijken deze een gevelcontour te zijn, maar in werkelijkheid verhullen ze de inkijk vanaf de straatzijde naar binnen. Samen met de reflectie en transparantie van het glas erachter vormt dit een dynamisch spel. Dit dynamische spel, spannende zichtlijnen en weldoordachte indeling is alles wat de bewoners zich wensten. Een woning die licht en tijdloos is, en die zich makkelijk aan hun woonbehoeften kan aanpassen. FAAM is daar meesterlijk in geslaagd.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van FAAM architects?