Moderne villa, MH1 architecten, splitlevel villa
Moderne villa, MH1 architecten, splitlevel villa
Moderne villa, MH1 architecten, splitlevel villa
Moderne villa, MH1 architecten, splitlevel villa
previous arrow
next arrow
Slider

Moderne villa | MH1 architecten

Perfectie met uitzicht op natuuridylle

Architect Marc Hermans ontwierp deze moderne villa in het Ambyerveld, een nieuwe wijk aan de rand van Maastricht. Het ligt op een hoekperceel aan de rand van een natuurgebied, waar ontspanning en inspiratie elkaar ontmoeten.

“We woonden hier met onze dochters al in de buurt”, vertellen de bewoners. “Toen de nieuwe bouwkavels vrijkwamen, zijn we op zoek gegaan naar een architect, die onze wensen kon vertalen. Wij wilden geen Anton Pieck huis, maar een dynamische en moderne villa. Met Marc was er meteen een klik. Hij had vaak aan een half woord genoeg.”

Moderne villa, MH1 architecten, splitlevel villa

De gevel van deze moderne villa is optimaal geïsoleerd dankzij het isolatiesysteem van Willems stucadoor en afbouwbedrijf. Hartmans tuin en dier heeft de mooie tuin aangelegd.

Creativiteit als passie

De bedreven architect Marc Hermans weet dat iedereen in hoofdlijnen hetzelfde wil: De keuken als centrale plek in huis, een open haard, gasgestookt van binnen en houtgestookt van buiten, een van de slaapkamer afgescheiden kleed- en badkamer en natuurlijk veel licht in huis, vrije zichtlijnen en toch de mogelijkheid om je op bepaalde momenten voor werk of studie even te separeren.” Voor de architect schuilt de uitdaging erin om mensen desondanks altijd weer opnieuw positief te verrassen. Creativiteit is dan ook zijn passie.

Moderne villa, MH1 architecten, splitlevel villa


“Er is een optisch spectaculaire entree naar de kelder gecreëerd”


Moderne villa, MH1 architecten, splitlevel villa

De gordijnen die hier hangen zijn van Gecolux. Er werden ook lamellen geleverd door MAATSTUDIO.NL.

Verborgen ruimtes

Geborsteld steen, vlakken in verticaal verband en Afrikaans Padouk hardhout zorgen in Ambyerveld voor een speels en opvallend uiterlijk. In de toegangshal vinden we een onopvallend gepositioneerde garderobe met veel verborgen ruimte. De vensterpartijen in de hal geven een eerste indicatie van de zee van licht in de moderne splitlevel villa.

Opgeruimde keuken

In de keuken, waar een hoog plafond voor een ruimtelijk effect zorgt, zijn minder stilistische dagelijkse gebruiksvoorwerpen weggewerkt achter strakke kastenwanden. Achter ieder wandpaneel schuilt ook hier een opmerkelijke ruimte. Een lichte aanraking is voldoende om de ruimte te onthullen of de ruimte weer opnieuw visueel onzichtbaar te maken. Door een opstaande rand op het keukenblok wordt de vaat slim aan het oog onttrokken. Koken en tegelijk conserveren met tafelgasten aan de nabije grote tafel vloeit daardoor naadloos in elkaar over. Door de even slimme als speelse omlijsting kan het keukenblok ook moeiteloos als bar worden gebruikt.

Moderne villa, MH1 architecten, splitlevel villa


“Het grote voordeel is een landschapsidylle met blijvend vrij uitzicht”


Moderne villa, MH1 architecten, splitlevel villa

In de keuken worden alle spullen netjes aan het oog onttrokken dankzij de strakke kastenwanden.

Plaats voor techniek

Door de verhoogde woonkamer met vide is er een optisch spectaculaire entree naar de kelder gecreëerd. De vanuit de keuken via een open trap te bereiken benedenverdieping is in tweeën gesplitst. Het eerste open gedeelte, met veel lichtinval dankzij een slim gepositioneerd groot venster, kan moeiteloos worden getransformeerd tot een biljartzaal annex tv-kamer of een extra slaapkamer. Achter de deur naar het tweede gedeelte van de kelder schuilen alle technische voorzieningen, het eindtraject van de wasstortkoker, de wasmachine en de droger, tuinspullen en alles wat nodig is voor in en om het huis.

Spiegelwand

Ook op de twee verdiepingen met vier slaapkamers en twee badkamers heeft architect Marc Hermans met veel oog voor detail een aantal verbluffende oplossingen gerealiseerd. Zo is er in de fraaie badkamer een spiegelwand, met daarachter veel bergruimte gecreëerd. De spiegelwand kun je in drie delen verdelen. Ieder deel kun je dan weer aan de uiteinden inklappen, waardoor je jezelf van voren en achteren kunt bekijken.

De werktuigbouwkundige installaties en het sanitair werden verzorgd door Technisch bureau Gesit sanitair & warmtetechniek.

Wonen in de natuur

Een zee van licht, korte, praktische looplijnen, twee toegangen tot de woonkamer: het voelt allemaal luxe. En dan nog dat geweldige uitzicht. Hier is het echt wonen verbonden met de natuur.

Tekst: Ton Reijnaerts
Fotografie: Dré Wouters

___

Meer projecten bekijken van MH1 Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media