Moderne villa midden op een bosperceel 

RvdDG

RvdDG streeft naar het vervullen van dromen. Of het nu gaat om een woon- of werkplek, het is van primair belang dat de ruimte een comfortabele en persoonlijke sfeer uitstraalt. RvdDG is ervan overtuigd dat een goed ontwerp niet alleen esthetisch aantrekkelijk moet zijn, maar ook naadloos moet aansluiten bij de unieke levensstijl van de bewoner. Deze prachtige villa, gelegen op een uitgestrekt bosperceel, is hiervan een uitstekend voorbeeld.

Warm en modern

Midden op dit bosperceel verschuilt zich een moderne villa. Om het landschap niet te overschreeuwen is ervoor gekozen de woning te voorzien van een natuurlijk materialen- en kleurenpallet. De woning kenmerkt zich daarom door de toepassing van langwerpige, zandkleurige bakstenen in combinatie met beige gestucte overstekken. De ranke bronzen stalen puien versterken dit moderne voorkomen. De kleur van de toegepaste materialen zijn nauwkeurig afgestemd op de omgeving.

Natuurlijke vormgeving

Het ontwerp komt voort uit een samenstelling van in elkaar grijpende volumes. De daken van de volumes zijn voorzien van royale, afgeronde overstekken, welke de belijning van de woning accentueren. Naast een fraaie uitstraling hebben de overstekken ook een functie; ze zorgen ervoor dat de hoeveelheid direct zonlicht in de zomermaanden op de gevel wordt beperkt om zo opwarming van de woning te beperken.

Verbinding tussen binnen en buiten

De villa is ingetogen aan de voorkant, terwijl de achterkant juist veel openheid biedt op het uitgestrekte bosperceel. De achtertuin biedt een betoverend uitzicht op het bosperceel, waardoor een naadloze verbinding tussen binnen en buiten ontstaat. Dit wordt versterkt door het vele glaswerk, de diverse terrassen en balkons die een harmonieus geheel vormen. De royale raampartijen bieden panoramische vergezichten op het groene bosperceel, terwijl de uitnodigende terrassen en balkons de perfecte setting bieden om te ontspannen en te genieten van de frisse buitenlucht.

Multifunctionele voorzieningen

Echter, deze moderne villa onthult nog meer verrassingen dan tot nu toe besproken. Naast de reeds genoemde kenmerken, beschikt de woning over een scala aan voorzieningen die het wooncomfort en de functionaliteit vergroten. Zo omvat de villa een kelderruimte voor opslag, een garage, een bijkeuken en een thuiskantoor voor wie behoefte heeft aan een werkruimte binnen handbereik.

Editor: Media Team

Datum: 10-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: RvdDG