Moderne villa omgeven door water en familiegeschiedenis

JURY!

Soms kan een bouwvertraging positief uitpakken. De familie die een moderne villa wilde neerzetten op een schiereiland in het Westland kon tijdens de lockdown de details van het concept nog verder uitwerken. Dat droeg bij tot de snelheid waarmee dit huis het nieuwe thuis werd. Het is een woonplek waar iedereen beschut is tegen zowel de wind als vreemde blikken, waar even comfortabel buiten kan worden geleefd als binnen en mens en water volkomen in harmonie met elkaar zijn. Ondanks de vele boomhoge yucca’s geen tropisch eiland, maar het Ibizagevoel is nooit ver weg.


Ontwerp villa
Modern villa, bungalow, wonen aan het water, the art of living

Alle leveranciers van het ontwerp

Hoofdaannemer

Eekhout Bouw

Architect

JURY!

Constructeur

Bouwadviesbureau van der Ven

Voor een doorgaande automobilist lijkt het Westland soms één aaneenschakeling van tuinderskassen, maar wie de moeite neemt de provinciale weg te verlaten ontdekt al snel het ene na het andere idyllische plekje. Kanalen en sloten rijgen het ene na het andere schiereilandje aan elkaar, waar soms traditionele en dan weer hypermoderne woningen staan. Het gezin dat architect Rob Reintjes, oprichter van JURY!, in de arm nam, woonde achttien jaar lang in een bakstenen huis met puntdak en droomde er al die tijd van nieuw te kunnen bouwen op het schiereiland waar zij momenteel wonen. Eén ding was zeker: nooit meer een puntdak! Dat leverde zoveel ruimteverlies op, waar de architect in mee ging: “Het heeft geen zin te overdrijven in het aantal kubieke meters. Een huis waar je slechts dertig procent van de ruimte dagelijks gebruikt en zeventig incidenteel is ruimteverspilling. En de opdrachtgeefster maakte me duidelijk dat ze niet in een showroom wilde wonen. Levensgeluk, samenzijn met familie en vrienden, zijn waarden die voor dit gezin veel belangrijker zijn dan uiterlijke schijn.”  

“Levensgeluk, samenzijn met familie en vrienden, zijn waarden die voor dit gezin veel belangrijker zijn dan uiterlijke schijn.”  


Leefruimtes

Modern villa, bungalow, wonen aan het water, the art of living

Alle leveranciers van de leefruimtes

Betonvloer

Beton Ciré Studio

Maatwerk interieurbouw

M3 Interieurbouw

Haarden

Hout en Haard

Elektrische installatie

TD Elektro

Air plants

Plantasy

Maatwerk keuken

Wood Creations

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Middenstuk en twee vleugels

Zo ontstond het plan voor een moderne villa met één bouwlaag die uit een middenstuk en twee vleugels bestaat. Rob Reintjes heeft gekozen voor een lichte asymmetrie, waardoor de ingang niet in het midden van de voorgevel is gesitueerd en de vleugels onevenredig lang zijn. Die asymmetrie past wonderwel bij het hoogteverschil op het aan drie zijden door water omgeven perceel. In het middenstuk tref je de woonkamer en keuken, die subtiel verbinding maken met elkaar middels een doorzichthaard. In de keuken tref je een mooi symbiose van zwart met eikenhout. De living gaat daarop door middels groene wanden en een cognackleurige bank met zitplek voor heel de familie.


Slaap- en badkamer

Modern villa, bungalow, wonen aan het water, the art of living

Alle leveranciers van de slaap- en badkamer

Exclusieve betonvloeren en wanden

Beton Ciré Studio

Air plants

Plantasy

Ingenieuze aspecten

In de masterbadkamer van deze moderne villa kwam een bad, vooral met het oog op het comfortabel wassen van latere kleinkinderen. In de vleugel van de kinderen kwam er één dressing tussen de kamers van de beide dochters, omdat ze, in de woorden van hun moeder “toch alles delen behalve hun schoenmaat.” Waar je ook komt in de woning zie je ingenieuze aspecten, zoals een zitbankje midden in de garderobe waar je je schoenen kunt aan- en uittrekken, of een plank onder de wasmachine, zodat je de schone kleding zó in de mand kunt laten vallen. Het design van de badkamer is niet overdreven, maar juist heel familiair. De master bedroom heeft veel kleur gekregen, waardoor er direct een prettige sfeer te proeven is.


Exterieur

Modern villa, bungalow, wonen aan het water, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Tuinaanleg

VEKO grondwerken

Tuinontwerp

MQM Tuinontwerpen

Poolhouse

M3 Interieurbouw

Sierpleister en gevelisolatie

Sto Isoned

Jacuzzi

Bubbelkoning

Plantenbakken

Waldo Plantenbakken

Wellnesstuin

De patio en de tuin wekken een Mediterraan gevoel op. Het mooie aan dit tuinontwerp is dat het compleet verbonden is met de woning. Door de riante raampartijen heb je van alle kanten volop zicht op het grote zwembad. Een mooie toevoeging aan dit zwembad is de jacuzzi, die ervoor zorgt dat je dit met recht een wellnesstuin mag noemen. Omdat er een fijne afwisseling is tussen vlonder, betegeling en gras, zijn er veel plekken om te genieten. De afwisseling in materiaalkeuze zorgt er tevens voor dat je een mooi aanzicht hebt, ook al is dat niet iets wat van belang was voor de bewoners. De lange oprijlaan die geklinkerd is in een visgraatpatroon verwelkomt je met warmte. De warmte tuinverlichting maakt het plaatje compleet.

 

Editor: Media team

Datum: 08-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.5 2021

Fotografie: Jaro van Meerten