Studio Kees Marcelis, Villa, Kubistisch, Moderne villa, Modern interieur, Thuis bioscoop, houtentrap, vijver

Kubistische moderne villa | Studio Kees Marcelis

Dit project startte met een klassiek vormgegeven woning. De opdrachtgevers, een jong gezin, kochten het woonhuis met als idee het te verbouwen tot hun droomwoning. Onder leiding van ontwerper en bouwbegeleider Hans de Koning en Studio Kees Marcelis evolueerde dit plan in een volledige transformatie, waarbij de oorspronkelijke woning werd gerenoveerd tot een moderne villa in kubistische stijl.

Totale vernieuwing

Enkele jaren later vonden de opdrachtgevers dit prachtige stuk grond met daarop een klassiek vormgegeven villa. “Alleen de fundering, muren, authentieke kelderruimte en kenmerkende schoorsteen zijn in het ontwerp behouden”, licht Hans toe. “De woning is verder ‘opengetrokken’, door het toevoegen van grote glaspartijen, waardoor de binnenruimte met de buitenomgeving werd verbonden. Verder is de moderne villa aan drie zijden uitgebouwd, om extra woonruimte te creëren, en is er achter de woning een grote garage gemaakt waar de opdrachtgevers gemakkelijk en uit het zicht hun auto kunnen parkeren.”

Studio Kees Marcelis, Villa, Kubistisch, Moderne villa, Modern interieur, Thuis bioscoop, houtentrap, vijver

 

Het ontwerp voor deze prachtige villa werd gemaakt door Hans de Koning en Studio Kees Marcelis. De boeistroken, kozijnen en schoorsteenklap werden gerealiseerd door Alusant.

Toekomstbestendig wonen

Een belangrijke wens van de opdrachtgevers was dat het woonhuis zowel technisch als esthetisch zou passen in deze tijd, een moderne villa dus. Men had de voorkeur voor kubistische vormen met daarin duurzame en moderne technieken verwerkt, zoals zonnecollectoren en een aardwarmtesysteem. De opdrachtgevers: “We hadden op een vrijdag een afspraak met Hans. Hij heeft toen op basis van onze wensen in het weekend het basisontwerp gemaakt. Hierin werd het oorspronkelijke puntdak vervangen door een plat dak. Daardoor ontstond er op de bovenverdieping veel meer ruimte. Door het platte dak is de moderne, kubistische uitstraling van de villa versterkt.”

Studio Kees Marcelis, Villa, Kubistisch, Moderne villa, Modern interieur, Thuis bioscoop, houtentrap, vijver

In de gehele woning ligt een gietvloer van DRT Gietvloeren.


“Het allerleukste vinden we dat we eigenlijk heel onbewust, echt voor onze droomstijl hebben gekozen”


Studio Kees Marcelis, Villa, Kubistisch, Moderne villa, Modern interieur, Thuis bioscoop, houtentrap, vijver

In de keuken heeft men direct kokend water uit de Quooker.

Interieur op maat

Het interieur werd veelal gebaseerd op de ontwerpen van Studio Kees Marcelis. Een mooi voorbeeld hiervan is de prachtige, strakke maatwerk leefkeuken, met een groot kookeiland en twee opvallende kastenwanden. “De kastenwand aan de zijkant van de keuken is ontworpen als een groot element, dat doorloopt tot in de hal. Aan de ene kant is er apparatuur in verwerkt, zoals een mooie wijnkast, aan de andere kant hebben we een tv en geluidsinstallatie in de kast geïntegreerd. In de hal wordt de kastenwand gebruikt als garderobe. Bovendien is er een handige schuifdeur in verwerkt, waardoor de keuken, eet- en woonkamer afgesloten kunnen worden van de rest van de woning”, zegt Kees.

Studio Kees Marcelis, Villa, Kubistisch, Moderne villa, Modern interieur, Thuis bioscoop, houtentrap, vijver

De multifunctionele wand scheidt de kamer van de keuken.

De inloopdouche, whirlpool en sauna zorgen voor de nodige ontspanning.
Er is hoofdzakelijk gekozen voor sanitair van JEE-O en in de toleitruimten voor B Dutch.

Studio Kees Marcelis, Villa, Kubistisch, Moderne villa, Modern interieur, Thuis bioscoop, houtentrap, vijver

Bioscoop aan huis

Op de eerste etage is een master bedroom met vrijstaand bad en dakterras gecreëerd, waar de opdrachtgevers heerlijk kunnen genieten van een prachtig uitzicht. Één van de meest bijzondere ruimtes in de woning is toch wel de thuisbioscoop. “Als echte filmliefhebbers was het een grote droom van ons om een eigen bioscoopruimte te hebben”, vertellen de opdrachtgevers. “Deze droom konden we nu verwezenlijken door een aparte ruimte in te richten als bioscoop. In de ruimte zijn akoestische panelen toegepast waarachter alle apparatuur is weggewerkt. De bioscoopstoelen zorgen ervoor dat je je echt in een bioscoop waant.”


“Als echte filmliefhebbers was het een grote droom van ons om een eigen bioscoopruimte te hebben”


Studio Kees Marcelis, Villa, Kubistisch, Moderne villa, Modern interieur, Thuis bioscoop, houtentrap, vijver

De thuisbioscoop werd gerealiseerd door CinemaDream.

Woning met karakter

“Het samenspel tussen Hans en Studio Kees Marcelis hebben wij als erg prettig ervaren”, vertellen de opdrachtgevers. “Zij hebben elkaar op een mooie manier aangevuld en hierdoor een prachtig ontwerp neergezet. We kijken met plezier terug op het traject. Het allerleukste vinden we dat we, eigenlijk heel onbewust, echt voor onze droomstijl hebben gekozen. Iets waar we vijf jaar geleden van droomden, hebben we nu gerealiseerd.”

De tuinmeubels zijn van het merk tribù en zijn geleverd door Barbara’s Garden, net als de plantenbakken en zitkeien van het merk Atelier Vierkant.

Studio Kees Marcelis, Villa, Kubistisch, Moderne villa, Modern interieur, Thuis bioscoop, houtentrap, vijver

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Hans de Rooij in opdracht van Studio Kees Marcelis

__

Meer projecten bekijken van Studio Kees Marcelis?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media