Moderne, warme cocon met licht interieur

Sass-Architecten

In het centrum van een Belgische stad realiseerde Sass Architecten een schitterend appartement met licht interieur in een voormalig statistisch bankgebouw. Met respect voor de historie en de ritmische gevel met natuursteen, ontwierp Sass een warm, modern thuis voor zijn opdrachtgeefster, waarbij een schilderij een belangrijke inspiratiebron was. Het resultaat: een cocon waar de bewoners hun drukke dagelijkse leven van zich af kunnen laten glijden. 


Benedenverdieping

Modern interieur, Sass-Architecten, natuursteen, The Art of Living

Een echt plaatje

Het appartement is werkelijk een plaatje. De filosofie van Sass dat je echt je dagelijkse drukte en beslommeringen thuis moet kunnen vergeten, wordt hier tot in alle details gefaciliteerd. Bij binnenkomst word je omgeven door een warme, rustige en luxe sfeer. De verlichting in de gang draagt daaraan bij en nodigt je uit om je naar het woongedeelte aan de rechterzijde of het kook- en eetgedeelte links te begeven. De thuiswerkplek wordt subtiel aan het oog onttrokken door beplanting. 


Bovenverdieping

Modern interieur, Sass-Architecten, natuursteen, The Art of Living

Aardse tinten als basis

Als eyecatcher hangt aan het einde van de gang een schilderij dat als inspiratiebron fungeerde voor het materiaal- en kleurgebruik van het interieur. Aardse tinten vormen de basis voor het interieur. Die aardse tinten zoals beige en lichtgrijs komen zowel in de vloer, wanden als het meubelmaatwerk terug. De slaapvertrekken en dressings bevatten de meest donkere tinten, terwijl in de living, de woonkeuken, de badkamers en het thuiswerkgedeelte lichtere aardse tinten zijn toegepast. De combinatie van hout, tegels en natuursteen dragen bij aan de warme, moderne sfeer. Om thuis het bruisende karakter van de stad te beleven, hoeven de bewoners alleen maar hun ruim bemeten dakterras te betreden, dat mede dankzij de zijwanden de sfeer van een binnentuin ademt. 

Editor: Media team

Datum: 11-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender geschreven voor Hardcoverboek 2022

Fotografie: Thibault de Baene