Moderne witte keuken, witte keuken, keuken, bulthaup

  • bulthaup Nederland B.V.
  • Hogeweg 141-a
  • 5301 LL Zaltbommel

Moderne witte keuken | bulthaup

Tijdens een zoektocht met Google Maps langs de duinrand bij Santpoort stuitte interieurarchitect Jeroen van Zwetselaar van studiojvz.com op een klein, vervallen spoorhuisje. Een huis zoals een kind het zou tekenen, puntdak en al. Terwijl hun omgeving hoofdschuddend toekeek, besloten Jeroen en zijn vriendin Laura Peters dat ze het avontuur aan wilden gaan. Dit bouwval zou hun droomhuis worden inclusief witte keuken, prachtige bakstenen muren en bijzondere elementen.

Eigenzinnig ontwerp

Dat zo’n spoorhuis van bijna 100 jaar oud Jeroen aansprak is niet gek, hij combineert vaak oud met nieuw. Door het karakter, de geschiedenis van het oude te laten contrasteren met nieuw en strak, laat hij het voor zich werken. In samenwerking met Zecc architecten in Utrecht heeft hij de beiden samengebracht in een eigenzinnig ontwerp.

Moderne witte keuken, witte keuken, keuken, bulthaup

Surfplank niet alleen een accessoire

Het karakter van de bewoner is leidend in de manier waarop Jeroen een interieur vormgeeft dus dat zijn eigen huis een vrije, beach vibe heeft, is treffend. Laura: ‘Die surfplank staat er niet voor de sier, als de golven goed zijn gaat Jeroen de zee op. Maar dat is tegenwoordig niet zo vaak als hij zou willen, druk!’

Moderne witte keuken, witte keuken, keuken, bulthaup

Moderne witte keuken, witte keuken, keuken, bulthaup

Maatwerk

Mensen kloppen bij Jeroen aan als de individuele smaak en voorkeur, vertaalt moet worden naar een uniek ontwerp op maat. Hij werkt niet met een concept, alles is maatwerk. En de eigen woning is een goed voorbeeld van hoe die persoonlijke smaak tot in detail wordt uitgewerkt.

Laura: “Voor de oude bakstenen muur staat bijvoorbeeld een werkbank die we in een antiekhandel in Antwerpen vonden en die staat helemaal los van de strakke witte Bulthaup B3 keuken die overgaat in de nieuwe trap. Zo vormen die laatsten samen een wit silhouet dat helder afsteekt tegen een achtergrond van oude elementen.”

Over de top

Laura: “Jeroen werd verliefd op een van zijn houtskooltekeningen en vroeg hem het werk op groot formaat te maken. Het origineel was klein en hield bij de hals op, maar toen we de grote versie kregen hing er ineens een flinke borstpartij onder. Beetje over the top natuurlijk, maar gelukkig zoeken we graag de randjes op.”

Moderne witte keuken, witte keuken, keuken, bulthaup

Moderne witte keuken, witte keuken, keuken, bulthaup

 

____

Meer bulthaup binnenkijkers bekijken?

bulthaup, luxe keuken, design keuken, keuken op maat

 

Meer projecten van bulthaup bekijken?

____

Tekst: Jeroen van Zwetselaar in samenwerking met Zecc Architecten
Fotografie: Cornbread Works