Moderne woning, CS2 Architecten, Exterieur, Moderne villa, Moderne woning, Moderne architectuur, Architectuur
Moderne woning, CS2 Architecten, Exterieur, Moderne villa, Moderne woning, Moderne architectuur, Architectuur
Moderne woning | CS2 Architecten
Moderne woning | CS2 Architecten
previous arrow
next arrow

Moderne woning met bijzondere contrasten | CS2 Architecten

Een ruime, moderne woning met kantoormogelijkheden. Zo luidde de woondroom van een gezin in Noord-Brabant. Een droom die enkele jaren geleden werkelijkheid werd met de realisatie van een prachtige villa. Het ontwerp ervan staat op naam van CS2 Architecten uit Westerhoven. Dit Brabantse bureau wist de wensen perfect aan te voelen en te vertalen.

CS2 Architecten

“We krijgen enorm veel complimenten over onze woning”, vertelt Margriet, die samen met haar man en kinderen in de woning woont. “Wekelijks wordt er aangebeld en gevraagd naar de verantwoordelijke architect. Grappig eigenlijk, want op deze manier zijn wij zelf ook met CS2 Architecten in aanraking gekomen. We zagen een woning in een plaatsje enkele tientallen kilometers verderop en waren hier zo van onder de indruk, dat we aanbelden om te vragen naar het bureau dat het ontwerp had gemaakt. Dat bleek CS2 Architecten te zijn.”

TKI uit Kaatsheuvel realiseerde de keuken volledig op maat en verzorgde het interieur. De ruimtes lopen vloeiend in elkaar over, zoals de keuken en de eetruimte.

Combinatie wonen en werken

“We hadden al heel lang een bouwwens”, vervolgt Margriet, terwijl we plaatsnemen in de mooie, ruime woonkamer. “Helaas is het in deze omgeving erg lastig om aan bouwgrond te komen. Toevallig kwam dit kavel enkele jaren geleden te koop. Het was op dat moment nog een braakliggend stuk terrein. Wat ons met name aansprak was de locatie. De kavel is gelegen op een hoek, aan twee wegen: een drukke, doorgaande weg en een wat rustigere woonstraat. Dit bood de mogelijkheid om een combinatie te maken tussen wonen en werken. We hebben namelijk een eigen bedrijf dat we in het woonhuis wilden integreren. Wel wilden we een aparte ingang voor het privégedeelte en voor het kantoor. Dat kon hier perfect!”

Moderne woning, CS2 Architecten, Woonkamer, Modern interieur, Gietvloer, warm interieur

TKI uit Kaatsheuvel realiseerde de keuken volledig op maat en verzorgde het interieur.


‘‘In het overgangsgebied ontmoeten beide werelden elkaar, die zowel van elkaar afgesloten als met elkaar verbonden zijn’’


Moderne woning

Aan CS2 Architecten de eer om het ontwerp hiervan te maken. “We hadden meteen een klik met het bureau en het gevoel dat ze onze wensen perfect aanvoelden”, vertelt Margriet. “Dat gaf voor ons de doorslag om voor CS2 Architecten te kiezen.” “We vinden het belangrijk om ons goed in te leven in de opdrachtgever”, vult de architect aan. “De wensen van de opdrachtgever staan voorop, zelf komen we op de tweede plaats. Ons hart ligt bij eigentijdse architectuur, kubistische villa’s zoals deze. Maar uiteindelijk ontwerpen we iets voor de opdrachtgever, dus moet het bij zijn en/of haar wensen aansluiten.”

Het kantoor heeft een eigen ingang, maar is ook met de woning verbonden.

Passend bij de tijd van nu

Het ene volume is georiënteerd op de rustigere woonstraat en ingericht als woonhuis. Het tweede volume dient als kantoor. In het overgangsgebied ontmoeten beide werelden elkaar, die zowel van elkaar zijn afgesloten als met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is bijvoorbeeld ruimte ontstaan voor een mooie tuin, die als het ware omsloten wordt door de twee volumes. De moderne woning heeft een open indeling, waarin zones zijn gecreëerd die in elkaar overlopen. “Tegenwoordig bestaat een woning niet meer uit allemaal aparte kamers, maar lopen ruimtes op een natuurlijke manier in elkaar over”, aldus de architect.

De badkamerkranen zijn van het merk Grohe.

Harmonie door contrasten

Qua materialisering werd er gekozen voor een combinatie van contrasten. “Er is een contrast te zien in kleur, materiaal en textuur, wat zorgt voor een harmonieus samenspel”, aldus de architect. “Het gladde, witte stucwerk harmoniseert prachtig bij de ruwe, donkere stenen en de ranke, houten details. Door te kiezen voor contrasterende kleuren, materialen en texturen hebben we bovendien het onderscheid in volumes benadrukt.” De architect: “Het grootste compliment is dat de bewoners ons hebben aangedragen voor een ander project. Dat vormt voor ons de spreekwoordelijke kers op de taart.”

 

Wonen én werken staan centraal in deze moderne woning met kantoorruimte.

Moderne woning, CS2 Architecten, Exterieur, Moderne villa, Moderne woning, Moderne architectuur, Architectuur

De speelse tuin is een mooie aanvulling op het interieur.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Dré Wouters

____

Meer projecten bekijken van CS2 Architecten?