Moderne bungalow | Leenders Architecten
Moderne bungalow | Leenders Architecten
Moderne bungalow | Leenders Architecten
Moderne bungalow | Leenders Architecten
Moderne bungalow | Leenders Architecten
Moderne bungalow | Leenders Architecten
previous arrow
next arrow

  

Van jaren ’60 bungalow tot moderne droomwoning | LA | Architecten Ingenieurs

De woning is van alle gemakken voorzien

In een dorp in Noord-Brabant wist LA | Architecten Ingenieurs een bungalow uit de jaren ’60 om te toveren tot een moderne, luxueuze droomwoning die van alle gemakken is voorzien.

Een van de eisen van de bewoners was een sterke, strakke basis met lange zichtlijnen die zorgen voor een open woonsfeer. Daarnaast was het belangrijk dat er voldoende ruimte was voor een wellness en dat er drie slaapvertrekken gecreëerd konden worden. LA | Architecten Ingenieurs is bij het ontwerp uitgegaan van de bestaande structuur van de bungalow en heeft dit aangevuld met een stuk nieuwbouw.

Ruggengraat

Architect Hans van den Tillaart: “Om het woon- en slaapgedeelte van elkaar te scheiden hebben we een soort ‘ruggengraat’ gemaakt. De ruimte linksvoor, die eigenlijk dienstdeed als garage, maakten we dicht en transformeerden we in drie afzonderlijke slaapvertrekken, waarvan twee met een ensuite badkamer en inloopkast. Het rechtergedeelte richtten we in als woongedeelte, met een leefkeuken, eetkamer en knusse tv-hoek met openhaard. De entree bevindt zich nu het midden, in de ruggengraat, waardoor er een lange zichtlijn ontstaat van de hal tot aan de ramen aan de achterkant.”

De keramische tegels op de wand sluiten mooi aan op de vloer. Ze werden geleverd door Van Schijndel Tegels en Sanitair.

Bouwbedrijf gebr. Kanters werkte de hele woning netjes af, inclusief timmer-, metsel- en stucwerk, de tegelwerken, kozijnen, deuren en dakbedekking.

Eettafel, leefkeuken, verlichting, Ilfari, design, moderne bungalow, Leenders Architecten en Ingenieurs


“Het kook- en afzuigsysteem is in het kookgedeelte verwerkt en past perfect bij de strakke afwerking en uitstraling van de keuken”


Strakke keuken, Goergen Keukens, leefkeuken, Bora, afzuigsysteem, kookeiland, moderne bungalow, Leenders Architecten en Ingenieurs

De aluminium kozijnen in de gevel werden geleverd door Alumiant.

Strakke keuken
De bewoners vonden hun droomkeuken bij Goergen Keukens. Een witte keuken met glazen werkblad en houten bar, die aansluit bij de tafel in de eetkamer, op maat gemaakt door de firma Bij Mies. Het kook- en afzuigsysteem (Bora) is in het kookgedeelte verwerkt en past perfect bij de strakke afwerking en uitstraling van de keuken.

Vanuit de keuken is er uitzicht op het zwembad en op het kunstwerk De Nachtwacht van Cobra Art, een echte eyecatcher. Andere bijzondere elementen vinden we in de eet- en woonkamer, zoals de prachtige zwarte vleugel en de bijzondere lamp boven de eettafel. Deze is, net zoals de lamp in de entree, van Ilfari. De unieke designs zorgen voor extra sfeer in de verder strakke ruimtes.

Woonkamer, living, vloerkleed, televisie, moderne bungalow, Leenders Architecten en Ingenieurs

Het licht, geluid, de beveiliging en domotica werd allemaal geïnstalleerd door Eddy Elektro.

Luxe uitstraling
De wellnessruimte met binnenzwembad, sauna en douche is rechtsvoor in de woning gesitueerd. Een bijzondere keuze, omdat de ruimte zo direct onderdeel vormt van de woning, maar hierdoor wel mooi binnen het concept past. Hans: “Daarnaast kozen we ervoor om veel natuurlijke materialen te verwerken om de woning een luxe uitstraling te geven, in combinatie met glas om de ruime, open woonsfeer nog meer te versterken.”

Zwembad, Starline, wellness, aluminium kozijnen, glazen deuren, Alumiant, led verlichting, moderne bungalow, Leenders Architecten

Bij het Starline zwembad hangt het kunstwerk De Nachtwacht van Cobra Art.

Zwembad, Starline, wellness, aluminium kozijnen, glazen deuren, Alumiant, led verlichting, moderne bungalow, Leenders Architecten


“LA | Architecten Ingenieurs besteedde veel aandacht aan duurzaamheid”


Badkamer, inloopdouche, wastafel, sanitair, tegelwand, tegelvloer, strak, moderne bungalow, Leenders Architecten en Ingenieurs

Slaapkamer, master bedroom, boxspring, inloopkast, televisie, moderne bungalow, Leenders Architecten en Ingenieurs

Duurzaam bouwen
LA | Architecten Ingenieurs besteedde veel aandacht aan duurzaamheid. De bestaande bouw is volledig geïsoleerd. Ook is er een lucht-waterwarmtepomp aangebracht, zijn er zonnepanelen verwerkt in het ontwerp en zijn de ruimtes uitgerust met LED verlichting. Daarnaast is er een stalen pui verwerkt tussen het woon- en wellnessgedeelte, om het klimaat in beide ruimtes op het juiste niveau te houden. Daardoor behoudt het ontwerp bovendien zijn transparantie.

Prettige samenwerkingen
LA | Architecten Ingenieurs heeft vooraf hebben geïnvesteerd in een goede kennismaking met partners, waardoor de samenwerkingen ontzettend goed verlopen zijn. Hans: “Zo heeft Bouwbedrijf Gebroeders Kanters de bouw perfect begeleid en zijn de door de firma Alumiant geleverde aluminium gevelkozijnen, ramen en tuindeur met veel zorg geplaatst. Daarnaast hebben we erg prettig samengewerkt met Hein Nooijen Tegelwerken, die de keramische tegels, afkomstig van Van Schijndel Tegels, plaatste bij de entree, het zwembad (Starline) en op de muren.”

Tuin, Hoveniersbedrijf R&R, tuinontwerp, terras, overkapping, moderne bungalow, Leenders Architecten en Ingenieurs

Hoveniersbedrijf R&R ontwierp de gehele tuin, voerde het werk uit en zorgde voor de levering van alle materialen en diensten.

Tuin
Het ontwerp voor de tuin is door Hoveniersbedrijf R&R gemaakt, die dit vooraf heeft afgestemd met de architect om het één geheel te laten blijven. De buitenruimte is dus eigenlijk een verlengstuk geworden van de woning.

Genieten
“We kijken met veel plezier terug op het traject”, aldus de bewoners. “LA | Architecten Ingenieurs heeft onze wensen en dromen echt weten te verwezenlijken. Nog iedere dag genieten we van onze prachtige woning.”

 

Meer projecten van LA | Architecten Ingenieurs bekijken?

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Dré Wouters