Moderne woning, Zone Zuid Architecten, the art of living

Moderne woning met landelijke touches | Zone Zuid Architecten

Deze moderne woning valt meteen op door het rieten dak zonder punt. Het is onverwachts gelegen aan het einde van een doodlopend pad. Wanneer je aan komt rijden, beland je op de oprit in een punt die je naar de voordeur brengt. De garagedeur is in de voorgevel verwerkt zonder dat ze te veel opvalt. De opvallende vormgeving van de woning in de vorm van een diamant geeft wat speelsheid aan het strakke en moderne ontwerp.

Interieurbouw: Visker Interieurbouw.


“Met dit perceel wilden we zo veel mogelijk volume creëren”


Houten vloeren: BVO Vloeren. Audio en video installaties: Technica Nova.

Haardenfabrikant: Dik Geurts (DRU Fire). Leren wand: BVO Vloeren. Haarden specialist: Van der Pluijm Haard & Schouw.

 

Interessant spanningsveld

De binnenkant van deze moderne woning heeft een interessant spanningsveld. Bij binnenkomst in de hal ervaar je de geslotenheid. Deze opent zich naar de tuin toe in de keuken. De keuken is heel licht en heeft vanuit alle hoeken zicht op de tuin. Met uiterst oog voor detail hebben de bewoners het interieur aangepakt. Een bijzonder element in de keukenruimte is de trap. Het glazen plafond boven de trap biedt zicht op de lucht. Dat maakt het traplopen een stuk aangenamer.

inbouwnissen badkamer: Looox. Steenstrips binnenmuur: The Flagstone Company. Badkamerkranen: Gessi. Badkamer – volledige realisatie: Bakker Tegels & Badkamers.

Moderne woning, Zone Zuid Architecten, the art of living

Vrijstaande badmengkraan: Hotbath B.V.

 

Zwarte keuken

De keuken is volledig in het zwart uitgevoerd en van alle gemakken voorzien. De tv en andere items die de aandacht af zouden kunnen leiden van de prachtige keuken zijn zorgvuldig weggewerkt in het geheel. De keuken is, net als de rest van de villa, modern en strak ontworpen en ingericht. Ze wordt gebroken door het gebruik van warme materialen en kleuren. Op de begane grond is de maximale bouwruimte benut.

Buitenkeuken: Big Green Egg.

Moderne woning, Zone Zuid Architecten, the art of living

Architect: Zone Zuid Architecten. Buitenstucwerk: Strikolith.

Toegangspoort & hekwerk: Graumans Hekwerk.

 

Harmonieus genieten

De slaapkamer is een oase van rust. De combinatie van rustig kleurgebruik, luxe touches zoals het behang op één van de muren en de en-suite badkamer zorgen voor de feeling van een hotellobby. De buitenruimte van deze moderne woning is gemaakt om samen te genieten. De loungeset in een andere hoek van de tuin biedt de bewoners de mogelijkheid om zich af te zonderen en te genieten van het uitzicht op de rest van het perceel.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer projecten zien van Zone Zuid Architecten?