Moderne woning met minimalistische kozijnen

Finstral

Ben je opzoek naar wooninspiratie? Laat je dan betoveren door deze waanzinnige villa. Zodra je het perceel betreedt komt een indrukwekkend ontwerp je tegemoet. De moderne bouwstijl is duidelijk aan de woning af te lezen. Dit komt onder andere door het platte dak, het strakke lijnenspel, de grote ramen met minimalistische kozijnen en het kleurgebruik. Deze moderne elementen werden gecombineerd met verschillende karakteristieke kenmerken, waardoor de woning uniek is in veel opzichten. Het ontwerp van de villa sluit volledig aan bij de wensen van de opdrachtgevers. Hierdoor ervaren zij dat echte thuisgevoel en kunnen ze genieten van optimaal wooncomfort.  

Kozijnen, ramen, Finstral, The Art Of Living

Veelzijdige gevel  

Iets wat direct opvalt wanneer je de woning goed bekijkt, is de veelzijdigheid van de gevel. Deze is opgedeeld in verschillende delen, waardoor de woning meer dimensie krijgt. Er is bijvoorbeeld gekozen voor een natuurstenen metselwerk en voor zowel donker als licht hout waardoor de woning een warme uitstraling krijgt. Dit contrasteert weer op mooie wijze met het witte stucwerk, waardoor het geheel toch eigentijds en modern blijft ogen. Daarnaast bestaan grote delen van de gevel ook uit royale raampartijen. Ook hier werd erg bewust voor gekozen en daarom werd de hulp van Finstral ingeschakeld. Zij waren verantwoordelijk voor de prachtige minimalistische kozijnen. 

Binnen en buiten als één  

De royale raampartijen kennen tal van voordelen. Allereerst zorgt het ervoor dat de woning baadt in het daglicht. Hierdoor lijken de kamers ruimtelijker en dat werkt bevorderend voor wooncomfort. Daarnaast is het ook de perfecte manier om de prachtige omgeving bij de villa te betrekken. De grote glazen oppervlakken laten de woning naar buiten toe openen, waardoor genoten kan worden van een waanzinnig uitzicht. De ramen zijn haast onopgemerkt, waardoor de leefruimte optimaal vergroot lijkt te worden. Het enige dat verraadt dat het om ramen gaat zijn de slanke kozijnen van Finstral. Ze doorkruisen de ramen, waardoor de realiteit toch binnenkomt.  

Kozijnen, ramen, Finstral, The Art Of Living

Bewuste keuzes 

De minimalistische kozijnen werden gemaakt van licht eikenhout aan de binnenkant en donker aluminium aan de buitenkant. Ook dit is een bewuste keuze. Door te kiezen voor licht eiken gaan de kozijnen op mooie wijze op in het interieur. De kleur doet denken aan de natuur, waardoor het niet storend werkt met betrekking tot het uitzicht. Daarnaast is de kleur goed te combineren met diverse interieurstijlen, waardoor een goede match altijd gegarandeerd wordt. Eigenlijk is er om precies dezelfde redenen gekozen voor donkere buitenkozijnen. Ze sluiten aan bij het exterieur van de woning en passen goed binnen de natuurrijke omgeving. 

Energie-efficiëntie  

De villa is verder gebouwd volgens de hoogste energie-efficiënte normen. Dit houdt in dat het huis verwarmd wordt zonder gas, dat de energievoorziening via zonnecollectoren of fotovoltaïsche panelen werkt en dat de kozijnen perfect geïsoleerd zijn. Dit laatste betekent dat de kunststof kern en de sterk thermisch geïsoleerde afstandhouders, van de Finstral kozijnen, zorgen voor de optimale isolatie. Ook werkt dit energie- en kostenefficiënt. Daarnaast is gekozen voor het drievoudig isolerende glas; Max-Valor. Het zorgt ervoor dat de natuurlijk gewonnen warmte in de winter binnen blijft, maar in de zomer niet blijft hangen. Het draagt bij aan een heerlijk woonklimaat.  

Meer over Finstral 

Met een ontzettend groot assortiment biedt Finstral het meest uiteenlopende aanbod van kozijnen in de industrie. Het bedrijf produceert kozijn-, deur- en serresystemen in talloze variaties. Ze doen alles zelf, van de ontwikkeling van de profielen tot de eigen productie en montage. Op deze manier kunnen zijn altijd een hoogwaardige kwaliteit leveren en weten hun klanten precies waar ze aan toe zijn. Daarnaast worden functie en esthetiek in ieder product gecombineerd. Niet voor niets is Finstral de meest gecertificeerde kozijnfabrikant in Europa. Bezoek de showroom voor meer informatie, inspiratie en laat jouw droomkozijn samenstellen.  

Editor: Media Team

Datum: 19-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Finstral