Moderne woning met thuisbioscoop

Avalon

Eindhoven is dé designstad van Nederland en dat zien we ook terug in de woningen die er gebouwd worden. In een van de rustige nieuwbouwwijken aan de rand van de stad kunnen liefhebbers van moderne architectuur hun hart ophalen. Architect Kees Bos tekende zo’n veertig woningen in deze gewilde omgeving. De woning van zijn hand die wij bezoeken beschikt over vier verdiepingen vol luxe verrassingen. Voorbeelden van deze luxe verrassingen zijn de thuisbioscoop en de buitenzonwering geïnstalleerd door Avalon Exclusive Outdoor Solutions.


Leefruimte

Thuisbioscoop, zonwering, The Art of Living

Alle leveranciers van de leefruimte

Hotelsferen

Hoewel de woning er van de buitenkant modern en strak uitziet, valt bij binnenkomst direct de warme sfeer op. Het interieur bestaat uit donkere kleurtinten als groen, goud en zwart, gecombineerd met zachte verlichting, warme materialen, rijke stoffen en comfortabele meubelen. De gehele woning kwam tot stand door een goede samenwerking tussen de architect en de bewoners. Zij wilden een hotelsfeer creëren en dat is enorm goed gelukt. De leefruimte op de begane grond bestaat uit een grote eetkamertafel met uitzicht op de tuin en een zitkamer die te bereiken is via een trapje. Een enorme doorkijkhaard die de zit- en eetruimte van elkaar scheidt, zorgt voor een extra gevoel van luxe. Architect Kees Bos: “Ik vind het leuk als er hoogteverschillen in een huis zitten, zoals bij deze woonkamer. Daardoor komt er licht in het souterrain, waardoor die bruikbaarder wordt.” De keuken ligt bewust gescheiden van de eet- en leefruimte, naar wens van de bewoner.


Bovenverdieping

Thuisbioscoop, zonwering, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Vloeren

Cerriva

Raamdecoratie

Shutter Experience

Samenhang en privacy

Hoewel de slaapkamers niet even groot zijn, hebben ze wel allemaal dezelfde opzet met een witte gietvloer, velours en behang in leatherlook, een zwarte hanglamp aan het plafond en tweepersoons boxsprings. Om de hotelsfeer door het hele huis door te trekken zijn de slaapkamers en alle toiletten hetzelfde gehouden. Toch is natuurlijk niet alles exact hetzelfde, zoals er ook verschillen zijn in de verschillende suites in een hotel. De master-bedroom van de ouders beschikt bijvoorbeeld over een eigen dakterras, badkamer met inloopdouche en wastafel en een walk-in-closet. Op de bovenverdieping vinden we nog twee slaapkamers en een ruime badkamer met douche, ligbad en een dubbele wasbak. Zodat iedereen kan genieten van voldoende privacy.


Souterrain

Thuisbioscoop, zonwering, The Art of Living

Alle leveranciers van de souterrain

Thuisbioscoop

Cinemadream

Souterrain met luxe thuisbioscoop

Ook de heer des huizes zag zijn wensen werkelijkheid worden en wel in de ruimte onder de woning. Hier vinden we een zeer ruime thuisbioscoop met maar liefst tien lederen zetels. De akoestiek is er perfect dankzij de zachte materialen en de chique vloerbedekking. De filmposters aan de muren maken de bioscoopbeleving compleet. Naast de thuisbioscoop maakt een ruime bar het loungegevoel compleet, zeker in combinatie met de poolruimte ernaast. Deze wordt gescheiden door een glazen pui. Het souterrain staat in verbinding met de woonkamer, waardoor er daglicht vanuit de woonkamer de kelder invalt.


Buitenkeuken

Thuisbioscoop, zonwering, The Art of Living

Alle leveranciers van de buitenkeuken

Privacy door shutters en het tuinontwerp

Hoewel de woning in een dichtbebouwde wijk ligt, genieten de bewoners toch volop privacy. Alle ramen zijn voorzien van houten shutters en de grote ramen op de benedenverdieping hebben buitenjaloezieën van Avalon die op afstand bediend kunnen worden. Behalve de buitenjaloezieën plaatste Avalon ook windvaste screens op diverse plekken. Verder werd de tuin werd door een tuinarchitect ontworpen en biedt nu al de nodige luxe met een buitenkeuken en onderhoudsvriendelijke materialen als bamboe en kunstgras. En als de woning en de tuin volledig naar wens zijn, zullen de bewoners er dan nog lang en gelukkig leven? Dat valt nog maar te bezien. Ze vonden het bouwproces namelijk zo leuk, dat ze het zo weer zouden doen.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 09-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings

Fotografie: Jaro van Meerten