Moderne woning met unieke, stijlvolle trap

NEWstairs

De trap krijgt tegenwoordig veel meer aandacht dan dat hij dat voorheen kreeg. Dit komt doordat we de trap als onderdeel van het interieur zijn gaan zien. Bovendien is er zo ontzettend veel meer mogelijk op het gebied van trappen, waardoor hij volledig te personaliseren is. Kies bijvoorbeeld voor een bijzondere kleur, ga voor ingebouwde verlichting, kies uit verschillende materialen of laat originele bekleding plaatsen; de mogelijkheden zijn eindeloos. Het mooie aan een trap is dat het de verbindende factor tussen twee verdiepingen is. Dit maakt het mogelijk om deze overgang op stijlvolle wijze te accentueren. Wie daar alles van af weet is NEWstairs. We vertellen je dan ook graag wat meer over één van hun spraakmakende projecten.

Een bijzondere woning

Wie deze schitterende woning betreedt waant zich direct in een prachtige ruime hal met daarin een waanzinnige open trap, bekleed met het houtdecor NEWstairs Oak Timber. De trap valt meteen op door de bijzondere wijze waarop de woning gebouwd is. Het huis bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden zijn middels een riante hal. De twee woongedeeltes hebben ieder een stability box die de basis vormt. Dit zijn metalen boxen, die voorheen gebruikt werden als ballast voor een schip. Wanneer je goed kijkt, in onder andere de nissen, zal je de oorspronkelijke boxes herkennen. Het metaal is namelijk niet bewerkt, wat zorgt voor een fantastisch industrieel en uniek detail.

Veel lichtinval

Zodra je de hal betreedt is er iets dat onmiddellijk opvalt; daglicht weet op royale wijze de woning te betreden. Dit komt onder andere door de houten trap, die open én licht van kleur is. Het zorgt ervoor dat licht eenvoudig zijn weg naar binnen vindt en daarmee draagt de trap bij aan de moderne en frisse uitstraling van de woning.

Licht eikendecor

De schitterende trap met vide verbindt de beneden- en bovenverdieping met elkaar. Voorheen bestond deze trap enkel uit een aantal eenvoudige planken, die nu vakkundig bekleed zijn door NEWstairs. De keuze viel op een licht, warm eikendecor: NEWstairs Oak Timber. Dit decor zorgt ervoor dat de trap onderdeel wordt van het interieur en samensmelt met de andere houtdetails die de inrichting bevat. Let bijvoorbeeld eens op de vloer, de houten decoratie en de houten planken in de nissen, overal is gebruik gemaakt van het lichte eikenhout.

Harmoniërend geheel

De opdrachtgevers kozen voor een dubbelzijdige bekleding van de trap. Dit houdt in dat de treden volledig rondom bekleed zijn met het houtdecor. Daarnaast is het opvallend aan deze trap dat er twee keer een groot bordes is geplaatst. Dit maakt de trap erg ruimtelijk en het zorgt ervoor dat scherpe en strakke bochten mogelijk zijn. Bordessen zoals deze worden bekleed met NEWstairs Elite Vloeren. Deze vloeren zijn in dezelfde kleuren te verkrijgen als de trapbekleding, waardoor een harmoniërend geheel is ontstaan. NEWstairs maakt ter plaatste iedere trede precies op maat en zorgt met hun decors voor een uiterst strakke afwerking

Expert in het vak

Doordat de trap bekleed is met een houtdecor van NEWstairs kunnen de bewoners jarenlang genieten van de prachtige trap. De decors van NEWstairs zijn namelijk kras- en slijtvast. Hierdoor blijft de trap mooi en is de trap onderhoudsvrij. Ook bevat de bekleding een geïntegreerd antislip reliëf. Dit zorgt voor meer grip en extra veiligheid voor iedereen die de trap betreedt. NEWstairs zit dan ook al meer dan vijftien jaar in het vak en is een ervaren specialist. Het bedrijf heeft een passie voor trappen en is voortdurend op zoek naar nieuwe inspiratie. Het gehele productieproces is in eigen beheer en daarmee voldoet de NEWstairs collectie altijd aan de hoogste kwaliteitseisen en de laatste interieurtrends. De collectie die NEWstairs aanbiedt is dan ook altijd uniek en up to date.

Wil je meer weten over traprenovaties en trapbekleding van NEWstairs? Laat je dan inspireren op de website: www.newstairs.com

Editor: Celine Jacobs

Datum: 31-07-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: NEWstairs