Modernisering zonder compromis

BBS aannemersbedrijf Van den Berg

De omgeving van de villa is van zichzelf al rustgevend, maar eenmaal in de entreehal is het zen-gevoel compleet dankzij het rustige, lichte kleurenpalet en de strakke afwerking die voor de volledige woning is doorgevoerd. De entreehal is aan de linkerzijde voorzien van een op maat gemaakte garderobekast. Loop je verder door dan kom je bij het toilet, de toegang tot de homecinema en muziekruimte, de trap naar de eerste verdieping en de entree naar de woonkamer en keuken. De toegang naar de woonkamer en keuken is afsluitbaar met een dubbele taatsdeur van licht eikenhout, passend bij het hout dat in de hele woning is toegepast. 


Benedenverdieping

keuken, villa, BBS aannemersbedrijf Van den Berg, The Art of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

aannemersbedrijf

BBS van den Berg

Deursysteem

FritsJurgens

Interieurbouw

Visser Interieur

Leverancier Natuursteen

Np Natuursteen

Domotica

FX Domotica

Parketvloer en eettafel

VANOUDS Amsterdam

Genieten bij de haard 

De schitterende lichte eikenhouten vloer loopt naadloos van de entree over naar de woonkamer. Deze Hongaarsepuntvloer is samengesteld uit smalle planken. Doordat het interieur als geheel zo sereen is, komt de vloerbelijning extra mooi tot z’n recht. In de woonkamer wordt de rustige basis, net als in het overgrote deel van de woning, gevormd door plafonds, muren en plinten in een leisteen-tint. De woonkamer is een grote, gezellige open ruimte waar bewust geen televisie hangt. De bewoner: “We vinden het fijn om op de bank bij de haard te zitten, zonder afleiding van een tv. Die hebben we al in de keuken en we hebben een aparte tv-kamer.” De haard is onderdeel van een grote maatwerkkast van geborsteld eikenhout. De ombouw om de haard oogt op het eerste gezicht ook als hout, maar blijkt bij nader inzien van marmer te zijn en heeft smalle verticale sleuven, passend bij de Japanse interieurstijl. De Italiaanse invloed is afkomstig van het meubilair, zoals de royale loungebank die wordt geflankeerd door ronde salontafels met daarboven een eveneens rond gevormd armatuur van een Japanse designer. 

 

Natuurlijke ambiance 

De keuken heeft een toegangsdeur naar de dubbele garage. Over de eethoek vertelt de bewoner: “Deze is gemaakt van in epoxy gegoten hout afkomstig uit een rivier. Hij is op maat gemaakt inclusief afgeronde hoeken. De bank die er omheen staat is ook helemaal op maat gemaakt, net als de wandkast.” De wandkast met open vakken en details als sleuven in de kopse kanten van de planken, maakt deel uit van het maatwerkinterieur van de keuken dat grotendeels uit geborsteld eiken bestaat. In het directe daglicht zie je de gegutste details van houtwerk goed, zoals dat bijvoorbeeld is toegepast in het kookeiland. Een blikvanger in de keuken is het natuursteen: een travertin in warme kleuren. Iets wat juist geen blikvanger is maar wel degelijk aanwezig, is de televisie die is verborgen in een keukenblad en via een lift tevoorschijn komt. De koelkast is verborgen in een brede wandkast; het ingebouwde koffieapparaat staat in een custom-made pantry. De kunst aan de muur is ten slotte ook vermeldenswaardig: een rond houten ‘first native art’ kunstwerk dat de bewoners ontdekten in Canada. 


Bovenverdieping

keuken, villa, BBS aannemersbedrijf Van den Berg, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Professionele installaties 

De liefde voor uitstekend beeld en geluid is goed merkbaar in twee aan elkaar verbonden ruimtes met professionele installaties: enerzijds de homecinema en anderzijds de ruimte waar muziek wordt gemaakt. Deze laatste ruimte is een nog wat intiemer deel van het huis met minder daglicht en wat donkerdere tinten. Waar in de rest van de woning veel installatietechnische elementen juist zo veel mogelijk zijn weggewerkt, zoals door middel van op kleur gespoten ventilatieroosters en beveiligingsapparatuur, is de geluidsapparatuur in de homecinema juist prominent zichtbaar en een statement op zich. 

Sfeervol ingericht en verlicht 

Boven zijn drie kamers, twee badkamers en een separaat toilet. Het travertin dat beneden is verwerkt in het interieur, komt ook terug op deze verdieping en wijkt bewust alleen af in de gastenbadkamer. De badkamers en het toilet hebben tegels op de vloer; in de andere ruimtes ligt eikenhout. De slaapkamer van de bewoners heeft een sfeervol bed en dito verlichting met onder andere indirect licht via ledstrips achter de wandkast en in de walk-in-closet. Net als beneden bestaat de verlichting uit minimalistische, dimbare inbouw- en opbouwspots. De verlichting wordt aangestuurd door het domotica-systeem: een smart-homesysteem dat niet alleen de verlichting en de muziek regelt, maar ook het binnenklimaat, de raambekleding en de beveiliging. 


Exterieur

keuken, villa, BBS aannemersbedrijf Van den Berg, The Art of Living

Royale tuin met zwembad 

Ook buiten is het aangenaam om te verblijven op het terras of bij het zwembad met verwarmde buitendouche. De tuin wordt omzoomd door bomen van het aangrenzende landgoed en is dan ook een plek bij uitstek om te relaxen. Vanuit de tuin heb je goed zicht op de vernieuwde, landelijk-moderne buitenkant met roodbruin metselwerk, natuurstenen dorpels, houten luiken, sierlijke dakgoten en strakke dakpannen. De bewoners zijn er met de ingeschakelde professionals kortom uitstekend in geslaagd om de destijds onder architectuur gebouwde woning, van binnen en van buiten dusdanig te transformeren dat deze nog jaren mee kan. 

Editor: Media team

Datum: 21-06-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jaro van Meerten