Stand, Montana, Milan

Making room for personality | Montana Furniture

Winnaar in de categorie: beste gebruik van kleuren

Montana Furniture won de prestigieuze FRAME Awards in Milaan ter ere van de beste stands van Salone del Mobile. Montana heeft gewonnen in de categorie: Beste gebruik van kleur. De stand is ontworpen door Helena Laursen, architect en hoofd Ruimtelijke ontwerpen bij Montana Furniture. De FRAME Award bepaalt de internationale standaard voor uitmuntend ontwerp en biedt vier categorieën: beste gebruik van kleur, beste gebruik van licht, beste gebruik van materiaal en vakbeurstribune van het jaar.

Een kathedraal van kleur

Een aanwezig kenmerk van Montana’s tribune is groot en bereikt bogenbouw van opberg modules in de kleur Moulin Rouge, die de ruimte een sfeer geeft en verwijst naar een kathedraal van kleur. Het kleurenschema richt zich primair op rood en roze uit het 42 kleurenpalet van Montana: Zen Red, China Red, Rio en Moulin Rouge – met een vleugje Candy Floss, in contrast met zwart en antraciet en de zachte pastelvloer. De indeling van de stand is open en de hoge muren zijn schuin neergezet om de bezoeker van beide kanten uit te nodigen.

Stand, Montana, Milano, Italy, Frame Awards

De genomineerden en jury

De stand van Montana Furniture won van de stand van Moroso, gebouwd door Patricia Urquiola, Lammhults ‘, Tacchini’s en Laufen’s stands. Een internationale jury van industrieleiders presideerde de FRAME Awards Milan met een uitgebalanceerde jury van internationale makers en critici in de wereld van het interieurontwerp: Tom Edington, YourStudio, Associate Director of Environments, Anouk Haegens, Frame Research Editor, Floor Kuitert, Frame Editor, Storage Associati-oprichters Barbara Ghidoni, Marco Donati en Michele Pasini, Howard Sullivan, YourStudio medeoprichter en ten slotte Remi Versteeg, medeoprichter van Space Encounters.

Nieuws gemarkeerd op de tribune

Montana lanceerde een gloednieuw, elegant en minimalistisch vrijstaand reksysteem, Montana Free, ontworpen door de Deense ontwerper Jakob Wagner. Montana Free is een toevoeging aan het bekende klassieke ontwerppictogram Montana, dat staat voor een ontwerpfilosofie die is gebaseerd op de vrijheid om je persoonlijkheid uit te drukken. Montana Free tilt Montana’s visie- en opslagleiderschap naar nieuwe hoogten. Het nieuwe, vrijstaande stellingsysteem voegt een nieuwe dimensie toe aan het toch al veelzijdige Montana-systeem dat eindeloze mogelijkheden biedt.

 

 

___

Contactgegevens

  • |