Monumentaal appartement met warm en sfeervol interieur

Ecker Interieur

In een prachtige groene omgeving in Breda werd begin jaren vijftig het grootste en modernste tuberculosesanatorium van Nederland gebouwd. Die groene omgeving heeft standgehouden; het rijksmonument zelf is recent een prachtig wooncomplex geworden. Een van de appartementen op de begane grond wordt inmiddels bewoond door Jack en Irma, twee ervaren horecaondernemers met een uitstekend gevoel voor esthetiek. Ecker Interieur kreeg van het echtpaar de mooie en uitdagende opdracht om een totaalconcept neer te zetten binnen de unieke kaders die het rijksmonument met zich meebracht.


Keuken

Interieur, interieurontwerp, Ecker Interieur

Alle leveranciers van de keuken

Interieur, interieurontwerp, Ecker Interieur

Een doordacht totaalplan

Ecker maakte een totaalplan voor de indeling, materialisatie, kleuren, verlichting, elektra, meubels. Tevens realiseerde Ecker al het meubel-maatwerk inclusief de keuken. Ontwerpers Thomas Ecker en Mayke Heling vertellen: “We hadden rekening te houden met de bestaande gewelven, lambrisering, pilaren en zelfs de kleuren van de kozijnen van het monumentale pand die onder geen beding aangepast mochten worden.” Het bedrijf dat zowel interieurs ontwerpt als in eigen huis maatwerk realiseert – waarbij esthetiek de prioriteit heeft – slaagde erin om een interieur te realiseren dat zowel past bij de eisen behorend bij de monumentale status, als bij de wensen van de opdrachtgevers.


Woonkamer

Interieur, interieurontwerp, Ecker Interieur

Alle leveranciers van de woonkamer

Roomdivider

Ecker
Interieur, interieurontwerp, Ecker Interieur

Luxe badkamer

De bewoners hebben de beschikking over een mastersuite bestaande uit een ruime slaapkamer, en-suitebadkamer en dressing. Ook het kamerbrede hoofdbord, gestoffeerd in een taupe velours, maakte Ecker geheel op maat. Vanuit het bed heb je uitzicht op de schitterende badkamer met vrijstaand bad. Deze ruimte ontwierp Ecker bovendien met een grote inloopdouche met een bronskleurige glazen wand, passend bij de warme sfeer van de woning. De dressing ten slotte heeft perfect passende maatwerkkasten tot aan het metershoge plafond.


Bovenverdieping

Interieur, interieurontwerp, Ecker Interieur

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Maatwerk interieur

Ecker

Natuursteen

Lion Stone Natuursteen

Badkamerkraan

Hotbath

Volledig maatwerkinterieur

De woning heeft een schitterende woonkeuken met kookeiland en daartegenover een luxueus uitgevoerde bar. Mayke Heling: “De maatwerk-keuken en -bar hebben we uitgevoerd met marmeren werkbladen en wanden en kastfronten van donkerbruin Europees eikenhout. Deze beitskleur is specifiek voor dit project ontwikkeld. Vrijwel al het maat-werkinterieur bestaat uit dit eikenhout: van keuken, woonkamer tot mastersuite. De bestaande elementen van het monumentale pand werden als ‘belemmering’ gezien, maar deze zijn inmiddels juist de krachtigste elementen van het interieur. Door een uitgekiende materialisatie en een doordacht kleurgebruik hebben we een perfect passend geheel kunnen realiseren. Niks is aan het toeval overgelaten.”

Dat de bewoners zich met zo’n sfeervol interieur vanaf de eerste dag al helemaal thuis voelen, is dan ook goed voor te stellen.

Editor: Media team

Datum: 12-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Patrick Meis