Monumentaal grachtenpand met prachtige houten balken

Caren Perdovitch

In deze verborgen schat in de binnenstad van Amsterdam, komt de sfeer van weleer opnieuw tot leven in een schitterend interieur. Het tweelaagse appartement, onderdeel van een monumentaal grachtenpand, werd daarvoor onder leiding van topdesigner Caren Pardovitch, eigenaresse van het internationale bureau Caren Pardovitch Interior Design (CPID), getransformeerd naar een heerlijke woonplek vol mooie objecten, rijke materialen en verrassende details – een toonbeeld van luxueus wonen! 


Interieur

Houten balken, Caren Perdovitch, grachtenpand, The Art of Living

Authentieke details  

Het imposante herenhuis, gebouwd in 1665, deed lange tijd dienst als een koopmanswoning voor een assurantiecompagnie. Verschillende authentieke details zijn in het interieur zichtbaar gelaten en gerestaureerd, zoals spectaculair lijstwerk op de wanden en originele plafondschilderingen en samengevoegd met hoogwaardige, eigentijdse elementen. De woonkamer heeft een dubbele functie: met de custom leren bank als flexibel middelpunt, kan één kant gebruikt worden als tv-hoek en de andere kant om te genieten van een sfeervol haardspel in de antieke schouw. De keuken is strategisch in het midden van de leefruimte geplaatst, als subtiele roomdivider 


Bovenverdieping

Houten balken, Caren Perdovitch, grachtenpand, The Art of Living

Het souterrain

Een met leer beklede trap met in de wand een ingebouwde wijnklimaatkast biedt toegang tot het souterrain. Op deze verdieping zijn twee luxe slaap- en twee badkamers gerealiseerd, waarvan één omgetoverd is tot thuiswellness. Om dit te bewerkstelligen werd een grote inloopkluis uit de woning gehaald, waardoor een oude balkenlaag tevoorschijn kwam. 
Rijke materialen als marmer en staal versterken het luxe gevoel dat hier centraal staat. De opdrachtgever werd volledig ontzorgd en kon direct genieten van zijn schitterende woning. Luxe tot in de finesse!  

Editor: Media team

Datum: 22-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor HCB Apartments & Lofts 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal