Monumentaal pand ingericht aan de hand van een sprankelend kleurenpalet

Cranius Creative Concept

In een oud stadscentrum staat een monumentaal grachtenpand uit ca. 1880 met een volledig nieuw interieur naar het ontwerp van Caroline Lanser van Cranius Creative Concepts. Zij realiseert als designer al ruim een decennium interieurs voor haar particuliere en zakelijke klanten en ontwerpt zowel volledige interieurs, als een enkele ruimte. Ze vertelt: “Ik heb eerder met deze opdrachtgevers, een samengesteld gezin met jongvolwassenen die nog regelmatig thuiskomen, mogen werken en weet daardoor goed waar ze van houden, zoals een bijzonder kleurenpalet. Het verlangen van de bewoners naar ‘een huis dat verwarmt, omarmt en verrast’ had Caroline niet beter kunnen verwezenlijken dan met dit interieur met verrassende indeling en vol contrasten in zowel kleur- als materiaalgebruik.


Benedenverdieping

Kleurenpalet, grachtenpand, The Art Of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Goud als rode draad

Het majestueuze centrale trappenhuis heeft houten traptreden en leuningen en sierlijke spijlen. De lichte wanden in dit hart van het huis weerkaatsen het daglicht en het licht van de kroonluchter die vanuit de nok helemaal tot aan de begane grond reikt. Mat goud verbindt de ruimtes in de woning, aangezien diverse elementen in huis ook in deze sprankelende tint zijn uitgevoerd. De enorme woonkeuken die het pand rijk is, beschikt over een gashaard van zo’n zes meter. Achter de royale oranje bank kom je bij een groot kookeiland en een kastenwand. De geborstelde metallic look van het behang draagt bij aan de ruwe industriële look en contrasteert bewust met de warme oranje zachte stof van de bank.


Bovenverdieping

Kleurenpalet, grachtenpand, The Art Of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Badkamerkraan

VOLA Nederland

Leverancier sanitair

Stone Company Bathrooms

Interieurdesigner

Cranius Creative Concepts

Mastersuite en een en-suite badkamer

In de imposante mastersuite is, behalve een en-suite badkamer, een lange haard te vinden die wordt omlijst door luxueus behang. Loop je voorbij het centraal geplaatste bed hoofdboard en nachtkastjes, dan kom je bij een walk-in-closet en een ladeblok. Op meerdere plekken in de ruimte werd een interessant kleurenpalet toegepast met gouden accenten. Caroline vertelt over de inrichting: “De wens was om alles heel licht te houden, want het huis heeft een waanzinnig mooie lichtinval, hier is zelfs aan twee kanten daglicht. Alleen in deze ruimte heb ik wat donkerder materiaal toegepast. In de mastersuite is een vorstelijke en-suitebadkamer gerealiseerd. Deze heeft de beschikking over een hoog plafond met de originele balken en dakramen, waardoor de ruimte werkelijk baadt in het daglicht. Het vrijstaande bad biedt met gemak plek voor twee personen, net als de dubbele douche en het in mat messing uitgevoerde riante wastafel- meubel.


Extra ruimtes

Kleurenpalet, grachtenpand, The Art Of Living
Kleurenpalet, grachtenpand, The Art Of Living

Schitterende bibliotheek

Op de begane grond bevindt zich de schitterende bibliotheek, van de binnentuin gescheiden door vier meter hoge glas-in-staaldeuren. Hierboven bevindt zich nog een beloopbaar glazen plafond. De ruimte doet ook dienst als loungeplek en is grotendeels in knalblauw uitgevoerd, zoals de maatwerkboekenkast. De ruimte is wel zo’n vijf meter hoog en heeft een tussenverdieping met slaapkamers en een badkamer voor de kinderen. In deze loft koos men voor een stoer kleurenpalet en robuuste materialen zoals een lichtgrijze gietvloer en heldere kleuren zoals oranje en teal. Woning breed werd er dan ook tot in detail aandacht besteed aan het realiseren van een schitterend interieur en maximaal wooncomfort.

Editor: Media team

Datum: 30-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Peter Baas

Fotografie: Bram Hahmann – Douche