Lichte keuken | Huisvanbinnen, the art of living

Monumentaal pand met lichte keuken | Huisvanbinnen

Op landgoed Duin en Bosch, grenzend aan het Noord-Hollandse Duinreservaat in Bakkum, is het voormalig mannenpaviljoen II van het provinciaal ziekenhuis uit 1909 ontwikkeld tot luxe herenhuizen. De Amsterdamse architect F.W.M. Poggebeek ontwierp de karakteristieke gebouwen die up-to-date zijn gebracht met respect voor de historie. Melanie Lamers, interieurontwerper en eigenaar van Huisvanbinnen is verantwoordelijk voor de inrichting van deze parel in het groen: “Monumentaal meets modern design in optima forma.” De lichte keuken is een fenomenale ruimte die hoge ogen gooit.

Lichte keuken | Huisvanbinnen, the art of living

Maatwerkkeuken + TV meubel: Intri. Trappenbouwer: Van Bruchem Staircases & Interiors.

Eetkamertafel + stoelen: Linteloo. Raambekleding + bedden: Slaapkenner Lute. Maatwerkkeuken + TV meubel: Intri.

 

De wow-factor

De geborgen, groene omgeving, stilte en frisse zeewind zorgen voor een algeheel gevoel van welbevinden als je het domein betreedt. Melanie: “De stijlgevoelige bewoners wilden nog één keer een huis creëren met de wow-factor. In deze monumentale setting met metershoge plafonds en riante, op het zuiden gerichte, raampartijen is dat meer dan goed gelukt. Zij zijn liefhebbers van het design van onder anderen Roderick Vos en gebruiken graag ambachtelijk vormgegeven elementen om hun inrichting te ¬definiëren.¬ Met¬ liefde¬ en¬ enthousiasme¬ heb¬ ik¬ hier¬ hun¬ woonwensen vormgegeven.” De gekozen basiskleur Peignor, een rijke grijstint met een rozige ondertoon heeft het vermogen om tegelijkertijd traditioneel als modern te zijn en past perfect in deze omgeving. De zes meter hoge gordijnen zijn ware eyecatchers en worden net als alle verlichting elektrisch bediend. Om de lichtinval optimaal te houden is gekozen voor in-betweens met een subtiele open structuur in een warme witte tint.

Lichte keuken | Huisvanbinnen, the art of living


“Monumentaal meets modern design in optima forma”


Lichte keuken | Huisvanbinnen, the art of living

Fenomenale ruimte

Deze speciaal ontworpen lichte keuken is volledig uitgelijnd met het zes meter hoge plafond en loopt op de vide door als televisiemeubel in de living. “Op deze manier vormt de bijzondere kastenwand de letterlijke verbinding tussen de twee woonlagen”, licht Melanie toe. “Het wandmeubel is uitgerust met speciale fronten. In plaats van de veelgebruikte hoogglans afwerking is gekozen voor matte deurpanelen met een houtnerf. Dit is in overeenstemming met de keramische tegelvloer in houtmotief. ”Afwisselend open en dichte vakken zorgen voor een uitgebalanceerd geheel. In de open vakken worden persoonlijke design items tentoongesteld.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Nathalie Schalke, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

___
Wil je meer zien van Huisvanbinnen?