Burgemeesterwoning | Beek en bouwmeester, the art of living

Monumentale burgemeesterswoning | BEEK Bouwmeesters

In het centrum van een sfeervol Brabants dorp werd onlangs een monumentale burgemeesterswoning op bijzonder smaakvolle wijze gerenoveerd. Het pand, daterend uit 1909, werd daarbij in ere hersteld en aangevuld met een fris en eigentijds interieur. Het resultaat is een harmonieus geheel met een mooie mix van oude en nieuwe kenmerken en een heerlijke woonbeleving. BEEK Bouwmeesters heeft hierin een grote rol gespeeld.

Tegelvloeren: Floorz. Houten vloeren: BVO Voeren. Stalen deuren: Minimal Steel.

Interieurarchitect: Studio Linn. Leverancier meubilair: Misterdesign.

Burgemeesterwoning | Beek en bouwmeester, the art of living

Keukenapparatuur: Gaggenau. Schilderwerken: Gevers schilderwerken: Kokenwaterkaan: Quooker Nederland B.V. Natuursteen: Neolith via Michel Oprey & Beisterveld.

Opnieuw tot leven

Het pand kenmerkt zich door een bijzondere geschiedenis die in het gerenoveerde geheel opnieuw tot leven komt. Jarenlang deed het pand dienst als burgemeesterswoning, waardoor het voor veel inwoners van het Brabantse dorp een herkenbaar dorpsgezicht vormt. “Wij hebben de woning in september 2019 gekocht,” vertellen de nieuwe bewoners enthousiast wanneer we hen spreken voor de reportage. “We woonden letterlijk om de hoek en waren daarom bekend met het pand. Toen we zagen dat het te koop stond, zijn we meteen gaan kijken. We vielen onder andere voor de mooie authentieke details, de grote tuin en de centrumlocatie. Wel was een grondige renovatie nodig om het geheel aan te passen aan de huidige tijd en aan ons gezin met jonge kinderen.”

Regendouche / Badkamerkranen: Hothbath BV.

Zwembad: Thermostar. Tuinmeubelen: Buitenhof Tuinmeubelen. Hoofdaannemer: BEEK Bouwmeesters B.V.

 

Licht, ruimtelijkheid en verbinding

De heerlijke woonbeleving is voelbaar vanaf het moment van binnentreden via de karakteristieke hal. “Het pand had voorheen een erg donkere uitstraling en hokkerige structuur,” vertelt Lianne. “Het belangrijkste uitgangspunt voor het nieuwe interieur was dan ook om licht en ruimtelijkheid in de woning te brengen. Ook verbinding vormde een belangrijk sleutelwoord. Met mijn ontwerp heb ik getracht de onderlinge relatie tussen de ruimtes te versterken, zodat je met elkaar in contact blijft in de woning. Om dit te bereiken hebben we een aantal belangrijke zichtlijnen in het interieur gecreëerd.’’ Daarbij is er gekozen voor de toepassing van diverse tussendeuren van glas en rank staal, waardoor het onderlinge contact in het interieur is versterkt.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van BEEK Bouwmeesters B.V.?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media