Monumentale villa met bijzondere openhaard

Daniëls Openhaarden

In een oud stadscentrum staat dit prachtige monumentale pand dat volledig in ere werd hersteld. Iedere ruimte werd volledig naar wens van de bewoners vormgegeven, waardoor een kleurrijk, sfeervol geheel kon ontstaan. De bewoners verlangden naar een huis dat verwarmt, omarmt en verrast. Daarom koos de interieurontwerper voor een verrassende indeling en contrasten in kleur en materiaalgebruik. Om het uiteindelijke ontwerp te voorzien van een toegankelijke ambiance werd niet alleen in de woonkeuken een openhaard gerealiseerd, maar ook in de master bedroom en de bibliotheek. Daniëls Openhaarden heeft prachtig werk geleverd, waardoor de ruimtes nu letterlijk en figuurlijk verwarmen.

Openhaard - daniels openhaarden -the art of living

Zes meter lange haard

De meest royale gashaard die woning rijk is, vind je in de enorme woonkeuken. Deze haard is zes meter lang en werd verwerkt in een wand met een geborstelde metallic look. De combinatie van de haard en het metallic dragen bij aan de ruwe industriële look van het interieur en contrasteert bij de warme kleuren en materialen van bijvoorbeeld een oranje bank. Dit bewuste contrast zorgt ervoor dat een warme én moderne sfeer met elkaar gecombineerd konden worden, voor een bijzonder resultaat.

Drie haarden

Een andere lange openhaard, van Daniëls Openhaarden, is gesitueerd in de in de imposante mastersuite. Deze haard wordt opnieuw omlijst door een luxueus behang zodat de ruimte klasse uitstraalt. Ook werd in deze ruimte alles op maat gemaakt, waardoor de haard geweldig goed opgaat in het interieurontwerp. Daarnaast is een standaard openhaard met bijzondere schouw te vinden in de bibliotheek. De schouw van deze haard kreeg een marmer look en verdiend daardoor alle aandacht. Zijn omgeving werd daarom minimalistisch ingericht.

Meer over Daniëls Openhaarden

Daniëls Openhaarden was verantwoordelijk voor deze fenomenale openhaarden. Zij zijn al jaren gespecialiseerd op het gebied van exclusieve haarden en kachels. Zij gaan geen project uit de weg en nemen de meest technisch gecompliceerde projecten aan. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze niet alleen gericht doorvragen naar de wensen van hun klanten, maar weten ze ook goed wat mogelijk is.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 09-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Peter Baas