Woonkamer, living, tapijt, taatsdeuren, glazen deur, interieur, monumentale villa, Van den Wildenberg

  • Fauteuil Grand Repos
    Vitra Nederland
    Ouderkerk aan de Amstel | www.vitra.com

Monumentale villa | Van den Wildenberg

Een metamorfose met respect voor de geschiedenis

Stan van den Wildenberg van Wildenberg Interieur Architectuur gaf een monumentale villa een complete metamorfose. Aan de lage plafonds en het ‘hokkerige’ van ruimtes moest iets gedaan worden. Originele details zoals de glas in lood ramen werden behouden.

Stan tekende een ontwerp waarin de entree een grote vide kreeg met een imposante kroonluchter en maakte een verbinding tussen de lagergelegen schuur, bijkeuken en de woning. Als je de woning vanuit de hoofdingang binnentreedt, valt je oog direct op de wijnkelder door de grote glazen wand in de vloer. De ruimte toont trots haar rijke inhoud. De uitgesproken verlichting geeft cachet aan de kelder.

De hal en de wijnkelder staan met elkaar in verbinding door de glazen vloer.

Centraal ontmoetingspunt

De eigenaar heeft een passie voor koken en wijn en nodigt graag mensen thuis uit om te blijven eten. De keuken is het centrale ontmoetingspunt, het hart van de woning. Het grote kookeiland met natuurstenen blad en inbouwapparatuur is op maat gemaakt door Beerdsen. Aan de zijkant van de keuken is nog een keukenblok geplaatst met een Quooker. De gasten kunnen plaatsnemen aan de lange eettafel die in het verlengde van het kookeiland staat. Boven de eettafel hangt de ovale kroonluchter ‘Arthur’ van Brand van Egmond. De Random boekenkast achter de eettafel is een eyecatcher. In de keuken, hal en bijkeuken liggen donkere Belgische hardstenen tegels. Overal in het huis ligt vloerverwarming. 

Achter het ebbenhouten blok zit de bijkeuken verstopt.


“De keuken is het centrale ontmoetingspunt, het hart van de woning”


Keuken, houten wand, kookeiland, marmer aanrecht, afzuigkap, tegelvloer, monumentale villa, Van den Wildenberg

De keuken en studeerkamer liggen op een iets lager niveau en worden met de woonkamer verbonden via een trapje. De tegels zijn afkomstig van Van den Heuvel & Van Duuren.

Niet zichtbare bijkeuken
De bijkeuken is weggewerkt achter een ebbenhouten blok. Het houten blok staat los van de vloer en het plafond en is afgewerkt met een lichtlijn aan de boven- en onderzijde. Het blok is volledig voorzien van kastruimten die in de woonruimte te openen zijn via een push-to-open mechanisme. De gang verbindt de open keuken en de studeerkamer die op een iets lager niveau liggen.

Warme uitstraling
De lichte woonkamer staat in verbinding met de open keuken. De doorkijkhaard van Van Manen zorgt in beide ruimtes voor gezelligheid, warmte en sfeer. De ruime bank en twee auberginekleurige stoelen nodigen uit om te relaxen. De vloer is voorzien van extra brede, eikenhouten planken en is gelegd in visgraatmotief. De warme kleuren van de accessoires geven de woning een uitnodigende uitstraling. In de vloer van de woonkamer zit een luik. Als je daar met je voet op drukt, gaat het luik open en komt de televisie naar boven. De op maat gemaakte taatsdeuren met glas versterken het ruimtelijke en open karakter van deze woning.

Serre
Aan de zijkant van de woning is de serre gesitueerd. Dit was oorspronkelijk een open patio met een terras van Waaltjes. De patio is bij het huis getrokken en heeft grote raampartijen gekregen. Het is nu een binnen-buitenruimte met veel licht en zicht op de tuin.

Woonkamer, living, interieur, tapijt, doorkijkhaard, sfeervol, warme uitstraling, monumentale villa, Van den Wildenberg

Het tapijt in de woonkamer is afkomstig van M2 Vloeren. De twee stoelen heten Fauteuil Grand Repos en zijn afkomstig van Vitra.


“De warme kleuren van de accessoires geven de woning een uitnodigende uitstraling”


Ruime slaapkamer
Via de brede trap met eikenhouten planken kom je op de bovenverdieping van de woning en kun je de originele glas-in-lood vensters van dichtbij bekijken. Op deze verdieping vind je onder andere de master bedroom en de badkamer. De ruime slaapkamer heeft een luxe uitstraling en is voorzien van karpet. Opvallend zijn de royale open kledingkast en open schoenenkast die de sfeer van een luxe kledingwinkel uitstralen. De warme verlichting accentueert dit gevoel. Ook hier staat de televisie niet in het zicht. De apparatuur is mooi weggewerkt in de kast tegenover het bed.

Slaapkamer, master bedroom, bed, boxspring, Jensen Beds, monumentale villa, Van den Wildenberg

Het is heerlijk slapen in dit bed afkomstig van Jensen beds.

Badkamer, sanitair, vrijstaand bad, wastafel, hout, ledverlichting, monumentale villa, Van den Wildenberg.

Naast de slaapkamer is een ruime badkamer met twee losse opbouwwastafels, een ruim, vrijstaand bad en veel kastruimte. Het sanitair is geïnstalleerd door Van de Weert.

 

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Peter Baas Fotografie

 

Meer projecten van Wildenberg Interieurarchitectuur bekijken?