houten bijgebouw, geldersche houtbouw, hoogwaardig materiaal, luxe, wellness, zwembad

  • Geldersche Houtbouw
  • De vang 3
  • 3774 SL Kootwijkerbroek

Multifunctioneel houten bijgebouw | Geldersche Houtbouw

Wanneer je huis niet meer groot genoeg aanvoelt, kan je er altijd voor kiezen om een bijgebouw te laten bouwen op je perceel. Denk hierbij aan een klimaatveilige ruimte voor je collectie auto’s, luxe paardenstallen of zoals in dit geval een bijgebouw volledig ingericht op ontspanning. Dit bijgebouw is opgedeeld in meerdere ruimtes die elkaar perfect aanvullen, namelijk een zwembad, sauna, stoombad, doucheruimte en loungeliving.

Verbindingen

Dit prachtige houten bijgebouw is ontworpen én gerealiseerd door Geldersche Houtbouw. Het vakmanschap is direct te herkennen aan de gebruikte houtsoorten en details in de afwerking. Zo is het kiezen voor een zichtbare constructie karakteriserend voor dit bedrijf. De verbindingspinnen komen nog een deel uit het hout, waardoor je meteen een nostalgisch gevoel krijgt.

Korte tijd 

Een houten bijgebouw laten realiseren betekent niet dat je een lange periode in een bouwput moet zitten. Vaak worden deze projecten zoveel als mogelijk prefab gemaakt, waardoor het in een korte tijd gerealiseerd is op de plek van bestemming. In dit proces gaat niets verloren van de geliefde eikenhouten constructies met de traditionele verbindingen; hier een interessant contrast met de verder moderne afwerking.

Baantjes trekken

De zwembadruimte is allesbehalve doorsnee. Het plafond is een echte eyecatcher, waardoor je alleen nog maar baantjes wil trekken op je rug. Het lijnenspel is interessant, symmetrisch en speels tegelijk; je raakt gewoon niet uitgekeken. Het gevoel dat je thuis bent wordt hierdoor enorm versterkt. En je huis niet uit hoeven voor ontspanning is echte luxe.

Uitstraling

Het exterieur van het houten bijgebouw is tevens een combinatie van traditioneel en modern. De overkapping zelf is voorzien van eikenhouten gevelbekleding die een mooi contrast vormt met de zwarte gevelbekleding van de rest van het houten bijgebouw. De uitstraling van dit bijgebouw past bij de woning en bij de omgeving. Om een lange levensduur te kunnen waarborgen is gekozen voor hoogwaardige materialen en houtverbindingen.

 

Tekst: Geldersche houtbouw
Fotografie: Geldersche houtbouw

____

 

 

____

Meer projecten bekijken van Geldersche Houtbouw?