Must-have: retro behang

Tegenwoordig zien we het steeds vaker voorbijkomen: grote behangpatronen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Dit zogeheten retro behang komt onder andere terug in woonkamers, keukens en in slaapkamers van woningen. Daarnaast is het behang prima te combineren met modern behangpapier.

Kleuren en vormen

Retro behang gaat – in tegenstelling tot wat veel mensen vaak denken – niet om middeleeuwse motieven. In de meeste gevallen gaat het om behangpapier dat uit de jaren vijftig, zestig en zeventig komt. Rertro behang is te herkennen aan kleurrijke, oranje en bruine cirkels en krullende patronen. Deze vormen zijn afgeleid van de psychedelische stijl en de verruiming van de geest. Men wilde zich in die tijd vrij voelen en zich afzetten van de huidige maatschappij. Door te kiezen voor opvallende kleuren en vormen werden deze uitingen weerspiegelt.

Waarom kiezen voor retro

Tegenwoordig gaat alles ontzettend snel. De werkomgeving verandert continu, waardoor velen stress ervaren. Daarnaast speelt technologie een grote rol in onze levens. In drukke tijden als deze verlangen veel mensen terug naar vroeger. We willen ons weer graag afzetten van de huidige maatschappij van haasten en perfectionisme. Door de digitalisering is het gemakkelijker om de historische patronen na te maken. Het is al voor een paar tientjes te verkrijgen en gemakkelijk aan te brengen.

Mooi resultaat

Retro is dus weer helemaal hip. Doordat het zó populair is, zijn er veel aanbieders én is er veel keuze. Het is van belang dat het behang goed past bij het interieur van de woning. Omdat het nogal een precies werkje is, is het slim om een vakman in te schakelen. Hiermee wordt het mooiste resultaat behaald en kun je er lang van genieten!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.