Naoorlogs kantoorpand getransformeerd tot hedendaags appartement

Abin Goossen Interior Design

Voor een naoorlogs kantoorpand in het centrum van Rotterdam kreeg Albin Goossen de vraag om er een licht en grotendeels open appartement van te maken. Het stel dat er intussen woont, heeft de beschikking over een riant onderkomen met een woonkamer en open keuken, werkkamer, master-bedroom met en-suitebadkamer, een dressing, een apart toilet en een bijkeuken. Het schitterende hedendaagse interieur kwam dankzij Albin Goossen tot stand, die een totaal interieurplan met veel maatwerkmeubilair ontwierp. De allround interieurontwerper, meubelontwerper en kunstverzamelaar begeleidde het project van begin tot eind, zodat het beoogde ontwerp ook daadwerkelijk werd gerealiseerd. 


Woonkamer

Appartement, interieurontwerp, Abin Goossen Interior Design

Alle leveranciers van de woonkamer

Grondige verbouwing

Albin: “We hebben het pand volledig gestript en hoefden alleen dwarsbalken en kolommen intact te laten. Om het pand te verduurzamen hebben we een laag van de betonvloer gehaald, om zo de gewenste vloerverwarming te kunnen realiseren, en de ramen zijn nu van tripleglas.” Omdat het niet de bedoeling was om één open loftachtige ruimte te maken, ontwierp Albin verschillende ruimtes die vloeiend in elkaar overgaan door bouwkundige elementen en de consequente toepassing van enkele materialen en kleuren. “De keuken loopt voor een deel door in de woonkamer, zonder dat je bij wijze van spreken direct op het aanrecht kijkt. De basiskleuren zijn neutraal, waardoor eenheid en rust ontstaan,” licht Albin toe.


Leefruimtes

Appartement, interieurontwerp, Abin Goossen Interior Design

Alle leveranciers van de leefruimtes

Stalen deuren

ProSteel

Binnendeuren

Xinnix Door Systems

Plantenmuur

Vertical Gardens

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

In ere hersteld

Wanneer er wel rekening moest worden gehouden met bestaande elementen maakte Albin van de nood een deugd: zo werd de dwarsbalk ter hoogte van de keuken vergroot en gebruikt om ventilatieroosters en muziekboxen in het plafond te plaatsen. De brandkluis uit het voormalige kantoorpand, nu onderdeel van de wandkast tussen keuken en woonkamer, werd behouden en past met de messingafwerking nu perfect bij de andere messingdetails in het appartement. De werkkamer die ertegenover is gerealiseerd, heeft een zwarte stalen pui en laat zo het daglicht via de voorgevel goed door. In de keuken biedt de maatwerktafel plek aan acht personen. Deze is net als een deel van de keukenfronten van notenhout. Het offwhite werkblad met een lichte grijze tekening steekt er mooi bij af. De badkamer heeft een echte eyecatcher met een vrijstaand bad voor een wand met een verticale tuin. Deze vormt de symmetrische grens tussen de doucheruimte en toiletingang. De basis met grote grijs-beige wandplaten en vloertegels wordt afgewisseld met zwarte kranen en accessoires. Deze passen bij andere zwarte elementen zoals deurkrukken en lampen en dragen zo bij aan het zorgvuldig samengestelde interieur.

Editor: Media team

Datum: 02-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jaro van Meerten