Natuurlijk exterieur door steenstrips

The Flagstone Company

Dit prachtige landhuis laat een geweldige samenhang zien tussen landelijke en moderne kenmerken. Let bijvoorbeeld eens op de rieten kap en de natuurstenen gevel, die op mooie wijze werden gecombineerd met grote raampartijen en zwarte kozijnen. Dit zorgt voor een stijlvol en natuurlijk exterieur. The Flagstone Company was verantwoordelijk voor de schitterende natuurstenen gevel. De sortering die zij hiervoor hebben gebruikt werd goed afgestemd op de kleur van het rieten dak. Ook verzachten de steenstrips het contrast tussen de wit-gestucte muur en de zwarte kozijnen.

Geopietra Steenstrips 

De Geopietra Steenstrips, in de variant Toce, werden gebruikt om de volledige gevel mee te bekleden. Kenmerkend voor deze sortering is de rechtlijnige en dunne vorm. De steen leent zich dan ook perfect voor ieder modern project. Echter kan de steen ook mooi toegepast worden in klassieke en landelijke projecten. Dit komt door het verscheidene aanbod aan kleuren en de verschillende manieren van voegen. Hierdoor was de sortering voor dit project meteen favoriet.  

Welke voeg? 

Samen met de aannemer werd overlegd welke sortering de beste keuze was voor dit specifieke project. En hoewel de verschillende kleurnuances van deze typische steenstrips direct aansprak, werd lang getwijfeld over de voegkleur. The Flagstone Company is dan ook langsgekomen om passend advies te geven. Daarnaast werden twee proefborden gemaakt met verschillende voegkleuren om zo te helpen bij de beslissing. Hierdoor wisten ze uiteindelijk een goed onderbouwde keuze te maken. 

Natuurlijke uitstraling 

Uiteindelijk is gekozen voor een donkere voeg die minimaal en verdiept werd gehouden. Hierdoor komt de aandacht nog meer op het moderne accent te liggen. Bovendien past de kleur van de voeg zo ook erg goed bij de kleur van de deuren, de raamkozijnen en de zwarte lampen bij de entree. De gevel, het rieten dak en de sfeer geven de woning een natuurlijke uitstraling. En dat is precies waar de bewoners naar op zoek waren.  

Editor: Media team

Datum: 22-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: The Flagstone Company