Natuurlijk interieur, Anne Claus, the art of living

Natuurlijk interieur voor strandpaviljoen | Anne Claus

Na een lange strandwandeling even wat drinken, bijkomen van een dagje in de zon of heerlijk uit eten in een prachtige omgeving. Bij Republiek Bloemendaal is het 365 dagen per jaar mogelijk. Begin dit jaar ging het nieuwe strandpaviljoen open voor gasten. Het nieuwe gebouw, ontworpen door HeikoHulsker architecten is volledig gestyled door Anne Claus. Ze ging voor een natuurlijk interieur zodat buiten en binnen naadloos in elkaar overgaan.

Natuurlijk interieur, Anne Claus, the art of living

Aannemer: Aannemersbedrijf Van der Worp BV. Houten gevelbekleding: Platowood.

Interieur ontwerp: Anne Claus Interiors. Natuurstenen bar: Schoenmakers natuursteen.

Natuurlijk interieur, Anne Claus, the art of living

Natuurstenen bar: Schoenmakers natuursteen.

 

 Gebouw in de natuur

Zeventien jaar lang was de Republiek een strandpaviljoen dat in het voorjaar werd opgebouwd en in het najaar weer afgebroken. Totdat de gemeente Bloemendaal deze locatie aanwees als een jaarrond gebouw. Dit bood de eigenaars de mogelijkheid om een gefundeerd gebouw neer te zetten met een verbluffend uiterlijk. Voor Anne was het belangrijk dat het gebouw in de natuur paste. Dat zie je terug in het natuurlijke interieur.

Natuurlijk interieur, Anne Claus, the art of livingZelfontworpen meubilair

Het project was een enorme klus; voor Anne bijvoorbeeld om alle kleuren en materialen samen te stellen. Aan alles is te zien dat de ontwerpster lang heeft nagedacht over de verschillende elementen. Ze reisde zelfs met de eigenaren naar Bali om samples te bekijken. Het strandpaviljoen met natuurlijk interieur is een zorgvuldig ingericht pand.

Natuurlijk interieur, Anne Claus, the art of living

Aannemer: Aannemersbedrijf Van der Worp BV. Houten gevelbekleding: Platowood.

 

Materialenzoektocht

Het materiaal dat uitgekozen werd, moest passen binnen een natuurlijk interieur, passend bij het strand. Teak, steen, canvas, linnen en jute kleden zijn het resultaat. De wanden zijn besmeerd met microcement, dat doorloopt in de vloeren. Tegen het akoestische plafond hebben ze houten latjes bevestigd met een zelf ontwikkelde kleur die past bij het teakhout van de rest van het interieur. Zelfs de stoffen die gebruikt zijn, moesten voldoen aan de hoogste eisen. Het was van groot belang dat de stoffen geschikt waren voor zowel binnen als buiten en dat ze niet zouden verkleuren door de zon en de regen.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Anne Claus Interiors

_____
Wil je meer projecten zine van Anne Claus Interoirs?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media