Natuurlijke elegantie met decoratief stucwerk

Studio Mariska Jagt

De bewoners van deze riante villa wensten een volledig nieuwe woonbeleving in de stijl waar Studio Mariska Jagt om bekendstaat: rust, luxe en verfijning. Het bureau wist volledig aan de woonwens te beantwoorden door de realisatie van een interieur met natuurlijke elegantie waarbij elk element, tot aan de kleinste details, optimaal bijdraagt aan de gecreëerde eenheid. Zo is bijvoorbeeld gekozen voor decoratief stucwerk op de muren en het plafond, waardoor er het gevoel ontstaat dat je een andere wereld binnenstapt.  

 


Omgeving

Stucwerk, Mariska Jagt, Luxe villa, the art of living

Alle leveranciers van de omgeving

Maatwerkkasten

CPS Interieurs

Een andere wereld

De villa is gelegen in een sfeervolle wijk, omgeven door groen. Het vormt de perfecte plek voor de bewoners om van het leven te genieten. Wel wensten ze meer eenheid en sfeer in het interieur. Geïnspireerd door het prachtige werk van Studio Mariska Jagt, besloten ze het bureau te vragen voor de restyling. Het door Studio Mariska Jagt gecreëerde interieur voelt vanaf het moment van binnenkomst in de royale entree aan alsof je een warme jas omslaat. Er is specifiek gekozen om alle muren en het plafond van een decoratief stucwerk te voorzien, waardoor je gevoelsmatig een andere wereld binnenstapt. Dit gevoel wordt versterkt doordat er over de gehele etage een warm natuurlijk kleurenpallet is toegepast, met in de basis een vergrijsde groentint en roestbruin. De sfeer wordt verder opgewekt door het gebruik van bijzondere, natuurlijke materialen zoals cortenstaal en hout. 

“Uiteindelijk moeten de bewoners er helemaal op hun gemak zijn en prettig in kunnen wonen”


Interieur

Stucwerk, Mariska Jagt, Luxe villa, the art of living

Alle leveranciers van het interieur

Raamdecoratie

Indivipro

Interieurarchitect

Studio Mariska Jagt

De leefruimtes 

In de leefruimtes lijkt de natuurlijke omgeving naar binnen te zijn gehaald. Zo weerspiegelt het groen zich op de muren en stoelen in de eetkamer. Het vele hout, onder andere te zien in de maatwerkkastenwand met stalen nissen, voegt een vleugje rijkheid toe aan het geheel. De eetkamer staat in open verbinding met een luxe living. De aandacht wordt hier onder meer getrokken door een prachtig haardmeubel verfraaid met leer. Verder valt op hoe de ruimte prachtig harmonieert met de eetkamer. Zo prijkt ook hier een vergrijsde groentint op de wanden en is gekozen voor de combinatie van hout en zwarte details. Een ander bijzonder sfeerelement is de houten balk in het plafond boven de tv en haard. Alle ruimtes zijn sfeervol gedecoreerd met op maat gemaakt en los meubilair, prachtige accessoires en mooie verlichting op precies de juiste plekken. Hierdoor is binnen de bestaande contouren van de woning een compleet nieuwe woonbeleving ontstaan.

 

Editor: Media team

Datum: 04-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr.6 2021

Fotografie: Peter Baas