Natuurlijke kleuren voor een stijlvol interieur

Cosentino

Natuurtinten zijn al jarenlang erg geliefd en in de huidige situatie is dat nog steeds het geval. Dit komt doordat natuurlijke kleuren een rustige en tegelijkertijd warme uitstraling hebben. Daarnaast zijn de tinten eenvoudig op mooie wijze met elkaar en andere kleurtonen te combineren. Hierdoor maakt het uit welke interieurstijl jou aanstaat, natuurtinten zijn er altijd als hoofd- of accentkleur in te verwerken. Cosentino is zich hiervan bewust en speelt er op bijzondere wijze op in. Zij bieden namelijk dé perfecte producten om deze natuurlijke kleuren op stijlvolle wijze in huis te halen.  

Natuurlijke kleuren, Cosentino, The Art of Living

Silestone Posidonia Green 

Eén van de producten van Cosentino is Silestone Posidonia Green. Dit product is geïnspireerd op de middellandse zee, de verbinding met de natuur en bovenal kleur. Posidonia Green dankt zijn naam en kleur dan ook aan de schat van de middellandse zee; de Posidonia zeegrasweiden. De groene tint staat daarnaast voor energie, vreugde en natuur. Dit betekent dat de delicate kleur harmonie in het interieur creëert.  

Dekton Aeris 

Dekton Aeris is daarentegen een kleur vol prachtige lichte tonen met crèmekleurige details, geïnspireerd op kalksteen. Door de neutrale en subtiele nuances is deze kleur toepasbaar in vrijwel iedere ruimte. Aan deze kleur werden praktische eigenschappen toegevoegd zodat het product zowel in de keuken als in de badkamer toe te passen is. Dit betekent dat Dekton vlekbestending, hittebestendig, non-poreus en eenvoudig te onderhouden is. Ook kan het materiaal zowel op de vloer, op de wand of als werkblad gebruikt worden.  

Silestone Cala blue

Als je het over de Middellandse Zee hebt, denk je aan het blauwe water, een bries, de uitgestrektheid en de oneindige horizon. Silestone Cala Blue is een diepe en verfijnde blauwe kleur die vibreert met de rest van de elementen eromheen.

Duurzaamheid  

Niet alleen de natuurlijke kleuren zijn bijzonder mooi, maar tijdens het productieproces draagt Cosentino ook bij aan de natuur. Silestone wordt namelijk vervaardigd met de innovatieve en baanbrekende HybriQ+ technologie. Waarbij water, energie en grondstoffen hergebruikt worden. Ook Dekton is gedurende zijn levensduur CO2 neutraal, vanaf de manier waarop het product gewonnen wordt, tot het gebruik van het product en het einde van zijn levensduur.  

 

Editor: Media team

Datum: 24-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of living

Fotografie: Cosentino