Natuurlijke materialen, STRK, the art of living

Eigentijds chic met natuurlijke materialen | STRK Architecture and Interior Design

Een creatief ontwerp waarbij elk detail klopt dat naadloos aansluit bij de wensen van de opdrachtgever. Voor Maarten van Vroonhoven architect en eigenaar van STRK Architecture and Interior Design is niets belangrijker. En om tot het gewenste resultaat te komen, maakt het architectenbureau gevestigd in Someren en Nuenen nooit slechts één ontwerp. Maarten: “Uiteraard is het voor iedere architect van belang om naar de wensen van de klant te luisteren. Maar wij doen meer: we willen ook weten wáárom de klant iets wil. Een huis ontwerpen is namelijk een samenspel tussen de opdrachtgever en de architect.” Hier is gekozen voor een ontwerp waarin het gebruik van natuurlijke materialen sterk de boventoon voert.

Natuurlijke materialen, STRK, the art of living

Boomstamtafels: Tafel en Meer.

Natuurlijke materialen, STRK, the art of living

Kunst: Abraham Art. Interieurbeplanting: Exclusief Ingericht. Meubilair zithoek + raamdecoratie: Duca Design.

Stalen deuren: JVR Design. Haard: Loomans Haarden.

 

Verbinding

Deze woning is een totaalproject; van de eerste schets tot een definitief lijnenspel dat loopt van binnen naar buiten. Het is een ontwerp dat bij binnenkomst direct verrast. De imposante entree is een beleving en een letterlijk hoogtepunt van maar liefst 11 meter. Hierdoor staan alle verdiepingen met elkaar in een open verbinding. De entree mag dan wel open zijn; de ruimte is zeker niet loos. Juist doordat de vide de begane grond, de eerste verdieping én de zolder met elkaar in verbinding brengt, ontstaat er een schitterend lijnenspel.

Natuurlijke materialen, STRK, the art of living

Keuken: ASWA Keukens. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland BV.

Sanitair: Luca Sanitair. DecoStuc plaatser: Corina De Kort Restauratie Decoratie. DecoStuc fabrikant: Stoopen & Meeus. Badkamer: Van Heugten Baddesign en Installatie.

 

Een eigen karakter

Om eenheid te scheppen is gebruikgemaakt van een rustig palet aan natuurlijke materialen en kleuren, die in de hele woning terugkeren en van binnen naar buiten doorlopen. In de zomermaanden genieten de bewoners van alle mogelijkheden van de luxe overkapping. Deze grenst aan de keuken en loopt door tot ver in de tuin. Je begeeft je letterlijk in het groen.

Hovenier: Hoveniersbedrijf Paul Swinkels. Buitendouche: JEE-O.

Natuurlijke materialen, STRK, the art of living

Hoofdaannemer: Driessen Bouw Asten BV. Rieten kap: Rietdekkersbedrijf C.J. Molema.

 

Ontwaken met zicht op het water

De prachtige ligging aan het kanaal is het summum van deze woning met natuurlijke materialen. Ook de bewoners wisten het deze geweldige plek te waarderen en waren er al snel van overtuigd dat – voor het beste uitzicht – de master bedroom zich op de zolder moest bevinden. In de masterbedroom met en suite badkamer komen de natuurlijke materialen goed tot hun recht.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff geschreven voor magazine nr.5 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van STRK Architecture?