Natuurlijke materialen | Studio Sluijzer

Deze indrukwekkende villa, gelegen in Noord-Holland, kwam tot stand door een grootschalig (ver)bouwtraject. De opdrachtgevers waren al lange tijd op zoek naar een geweldige locatie als deze. Toen het pand te koop kwam grepen zij hun kans. Wel wilden ze het geheel, dat dateert uit 1800 en jarenlang de functie had van een café, volledig vernieuwen. Ze kozen bewust voor Robin vanwege de eerdere projecten die hij heeft gerealiseerd. Ze zijn erg gecharmeerd van zijn stijl en wilden die ook graag in hun eigen huis terug laten komen. Dat betekende een volledige carte blanche voor Robin Sluijzer. Robins fascinatie voor natuurlijke materialen komt rijkelijk terug in het binnenhuisontwerp.

natuurlijke materialen, Robin Sluijzer, the art of living


“De keuken is een mix van robuuste vormen, afgewerkt met natuurlijke materialen”


Oud en nieuw

Het bestaande pand is, op de voorgevel na, gesloopt. Daardoor is er een compleet nieuwe woning achter de voorgevel geplaatst. In het ontwerp hiervan hebben ze qua vormentaal en uitstraling het karakter van het bestaande pand terug laten komen, als verwijzing naar de historie. Het resultaat is een prachtig geheel waarin oud en nieuw elkaar ontmoeten. De mix van robuuste vormen en natuurlijke materialen is heel aantrekkelijk. De keuken heeft een stoere uitstraling gekregen door de combinatie van groot eiland met decoratief opbergmeubel en enorme kastenwand. De keuken staat in open verbinding met een gezellige, ronde eethoek en een living, die van de ruimte wordt afgescheiden door een groot haard/tv-meubel.

natuurlijke materialen, Robin Sluijzer, the art of living

natuurlijke materialen, Robin Sluijzer, the art of living

natuurlijke materialen, Robin Sluijzer, the art of living

Robin Sluijzer, the art of living

Serene uitstraling

Het interieurontwerp bestaat uit lange zichtlijnen die zorgen voor mooie doorkijken, aangevuld met boogramen, houten jaloezieën, tussendeuren, een prachtige visgraatvloer en grote planten. Een opvallende, betonnen trap verbindt de begane grond met de eerste etage, die onder andere ruimte biedt aan een master bedroom en ruime badkamer. Het huis heeft enorm hoge plafonds, waarvan de ontwerper gebruik wilde maken. Er is een vide gekomen die via een stalen trap bereikbaar is. De mooie balans geeft het geheel een serene uitstraling. De badkamer heeft een basis van beton, aangevuld met stalen details en een prachtig stenen ligbad.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Wil je meer projecten zien van Studio Sluijzer?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media