natuurlijkematerialen_VanEgmondArchitecten_slider-uitgelicht4
natuurlijkematerialen_VanEgmondArchitecten_slider-uitgelicht1
natuurlijkematerialen_VanEgmondArchitecten_slider-uitgelicht3
natuurlijkematerialen_VanEgmondArchitecten_slider-uitgelicht2
previous arrow
next arrow

Natuurlijke materialen | Van Egmond, architecten

Van Egmond, architecten realiseerde met deze villa de perfecte overgang tussen de buurtbebouwing en het weidse landschap. Het spel van hoeken en knikken in de kappen sluit naadloos aan op de omgeving en zorgt voor veel toetreding van daglicht. De woning is opgetrokken uit stoere en robuuste, bewezen materialen, waardoor een interessant spanningsveld is ontstaan tussen riet, hout en baksteen. Het gebruik van deze natuurlijke materialen maakt deze woning echt een lust voor het oog.

 

Speels én statig

De villa ligt horizontaal in het landschap en komt daardoor mooi uit op het perceel. Het spel van de rieten kappen heeft een bepaalde vanzelfsprekendheid, doordat ze subtiel op elkaar zijn aangesloten. Het exterieur geeft een mooi voorproefje van het interieur. De gebruikte natuurlijke materialen en kleuren zijn divers. Toch stralen ze ondanks die diversiteit eenheid en harmonie uit.

Natuurlijke materialen, VNatuurlijke materialen, Van Egmond Architect, the art of livingan Egmond Architect, the art of living

Kokendwaterkraan: Quooker Nederland. Wandbekleding: Dofine.

Natuurlijke materialen, Van Egmond Architect, the art of living

Keuken: Culimaat BV. Keukenapparatuur: Gaggenau.

Lotus 49 aan de muur

Bij binnenkomst wordt direct duidelijk wat de grootste hobby van het gezin is. Links hangt een raceauto type Lotus 49 uit 1967 als ‘schilderij’ aan de hoge wand. Het is een indrukwekkend zicht, net als de gigantische armatuur met kunststof diamanten en metalen schakels die de ruimte van het trappenhuis opvult en de bovenverdieping verbindt met de begane grond. De twee eyecatchers houden elkaar prima in balans en doen niet voor elkaar onder.

Kranen badkamer: JEE-O B.V. Raamdecoratie: Copahome.

Natuurlijke materialen, Van Egmond Architect, the art of living

Wellness – volledige realisatie: SJARTEC BADKAMERS | WELLENESS | TEGELS.

 

Woonkeuken

Rechts van de entree bevindt zich op de eerste laag de Culimaat woonkeuken met uitzicht op de tuin en het verwarmde zwembad. Op de tweede laag vind je een kantoor met zithoekje en balkon. De keuken heeft een aantal bijzondere elementen, zoals de doorlopende open haard en de vide.

Natuurlijke materialen, Van Egmond Architect, the art of living

Architect: Van Egmond, architecten.

 

Verbindende factoren

Vanuit de keuken loop je links de eetkamer in met daarachter de woonkamer met verlaagd plafond. De vloeren in Hongaarse punt zijn een verbindende factor in de villa. Net als de zwarte roedes en balustrades en de zwarte spots, die overal in duo’s hun licht opwerpen. De texturen en patronen van de vloeren en muren geven zachtheid aan het geheel.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Birgitta van der Linden, BLUSHtxt 
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van Van Egmond architecten?