Natuurlijke omgeving, 123DV Architecten, Exterieur, Gevelbekleding, Houten gevel, Tuindesign, Architectuur
Natuurlijke omgeving, 123DV Architecten, Exterieur, Gevelbekleding, Houten gevel, Tuindesign, Architectuur
Natuurlijke omgeving, 123DV Architecten, Exterieur, Gevelbekleding, Houten gevel, Tuindesign, Architectuur
Natuurlijke Omgeving | 123DV Architecten
Natuurlijke Omgeving | 123DV Architecten
Natuurlijke Omgeving | 123DV Architecten
previous arrow
next arrow

  • Leverancier raamdecoratie en inrichting
    Decorette Mijdrecht
    Mijdrecht | www.decorette.nl
  • Kokendwaterkraan
    Quooker Nederland B.V.
    Ridderkerk | www.quooker.nl

Wonen in een natuurlijke omgeving | 123DV Architecten

Wonen midden in een natuurlijke omgeving is voor de meeste mensen een onbereikbare droom. Deze droom werd werkelijkheid voor een Nederlands gezin, dat nu aan de rand van een vogelreservaat woont. Architect Liong Lie van 123DV Moderne Villa’s ontwierp de markante woning die al van verre opvalt.

Verrassende architectuur

De stijl van 123DV sprak de eigenaars direct aan. “Architect Liong Lie maakte zo’n verrassend ontwerp, dat we niet meer om hem heen konden”, vertelt de bewoonster. 123DV staat bekend om haar moderne, exclusieve villa’s met een verrassende vormgeving. Dat zien we ook hier.

Natuurlijke omgeving, 123DV Architecten, Exterieur, Gevelbekleding, Houten gevel, Tuindesign, Architectuur

De betontegels zijn afkomstig van Schellevis Beton.

Gekanteld dak

Niets aan de woning is standaard, geen twee ramen zijn hetzelfde. “Ik wilde graag een grote hobbyschuur, veel glas en een lessenaarsdak. Met dat ontwerp moesten we naar de gemeente. Dit is een buitengebied in een natuurlijke omgeving en alle huizen hebben puntdaken. De welstandscommissie was geen voorstander van ons lessenaarsdak”, vertelt de bewoner. Liong kwam met het lumineuze idee om een puntdak te kantelen, zodat het nog steeds een puntdak zou zijn, maar dan op zijn kant.

De trap werd door Jash Trappen gemaakt naar het idee van de bewoner. Zowel de eettafel als de ombouw van de haard zijn gemaakt van bamboe.

Kleur op de muur

Het uiteindelijke resultaat is modern, maar ook erg kleurrijk. De glazen deur van de hal naar de woonkamer is beplakt met een metersgrote foto van een treurwilg, die extra kleur geeft aan de hal en de woonkamer. De muren zijn niet saai wit, maar roze, blauw en geel. Vanwege de praktische kant werd gekozen voor grijze tegels op de begane vloer en op de bovenverdieping ligt een geelbruine gietvloer als contrast.

Natuurlijke omgeving, 123DV Architecten, Keuken, Open Keuken, Keuken design, eettafel, Moderne keuken, Strakke keuken

Ook hier vinden we weer een Quooker kokendwaterkraan die direct voor koud, warm of kokend water zorgt.

Hangbrug in de woonkamer

Waarschijnlijk het meest opvallende element in de woning is de trap naar de eerste verdieping. Deze lijkt op het eerste gezicht op een hangbrug aan stalen kabels. Deze bestaan uit hetzelfde materiaal als de verstaging van een zeilboot, wat een grote hobby is van de eigenaar. Hij ontwierp deze trap zelf met het zeilen als inspiratiebron. “Dat materiaal kan wel tien ton dragen. Ik vond het niet leuk om ze allemaal recht te hangen, dus dat de kabels scheef hangen, is de bedoeling.” De treden zijn gemaakt van bamboe, een hard materiaal. “De bamboe treden bestaan uit twee delen, die als een sigarendoosje tegen elkaar zijn gemaakt en ter plekke zijn afgewerkt. Ook de ombouw van de open haard en de keukentafel zijn van bamboe en op maat gemaakt”, aldus de eigenaar.

Naast zeilen is techniek een grote hobby van de bewoners. Alles is dan ook domotica-gestuurd via een uitgebreid KNX-systeem. Ieder stopcontact in huis kan apart aan- of uitgezet worden.

Natuurlijke omgeving, 123DV Architecten, Interieur, Woonkamer, Kleurrijk interieur, Design meubels

Decorette Mijdrecht leverde onder meer de gordijnen.


‘‘Waarschijnlijk het meest opvallende element in de woning is de trap naar de eerste verdieping’’


Clean terras

Op de bovenverdieping vinden we de logeerkamer met aparte badkamer, de master bedroom met in de badkamer een Corian badmeubel, toilet en een grote douche met een dakraam erboven.

Om het woonhuis heen vinden we een betonnen terras, dat opvallend clean is gebleven. Dat hebben de bewoners expres gedaan: “We wilden een terras dat een platform vormt midden in het weiland. Je ziet vaak dat mensen het over laten lopen in de tuin, maar dat hebben wij juist niet gedaan, om het terras pontificaal erbij te laten liggen.”

Natuurlijke omgeving, 123DV Architecten, Badkamer, Waskom, Wastafel, Badkamer design, Badkamerdesign, Moderne badkamer

Op de bovenverdieping ligt een bruine gietvloer die werd gelegd door Motionvloer. System Integrator Villa Elektra heeft de KNX domotica geleverd en geprogrammeerd, hierdoor is alles in de woning eenvoudig te bedienen vanaf de prachtige Basalte KNX schakelaars, smartphones en tablets.

Warm water wordt verkregen via de pelletkachel in de garage en de zonnepanelen op het dak. Het maakt de woning energieneutraal.

Love it or hate it

Een opvallende woning in een natuurlijke omgeving als dit ontlokt de voorbijgangers verschillende reacties. Ze vinden het mooi of lelijk, een tussenweg lijkt er niet te zijn. De bewoonster lacht hartelijk om de verschillende reacties. “Het is een compromisloos, uitgesproken huis. Love it or hate it.”